Openmargin: Nederlands sociaal platform voor iPad-boeken

Afgelopen weekend kon je lezen over Subtext, een sociale manier om boeken te lezen. Er is nu ook een Nederlandse aanbieder, die vanaf vandaag officieel beschikbaar komt: openmargin. Openmargin is beschikbaar via een iPad-applicatie en een website. Je kunt notities uitwisselen rondom een boek dat je aan het lezen bent, maar het mag ook een […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

openmargin ipadAfgelopen weekend kon je lezen over Subtext, een sociale manier om boeken te lezen. Er is nu ook een Nederlandse aanbieder, die vanaf vandaag officieel beschikbaar komt: openmargin. Openmargin is beschikbaar via een iPad-applicatie en een website. Je kunt notities uitwisselen rondom een boek dat je aan het lezen bent, maar het mag ook een andere tekst zijn. Er kunnen zo discussies rond allerlei onderwerpen ontstaan, met lezers over de hele wereld. Op The Next Web Conference kondigde openmargin een private beta aan. Nu is het platform open voor het publiek en is de iPad-app voor iedereen te downloaden. Andere lezers kunnen zien wat jij in de marge van een boek hebt geschreven.

Via de iPad-app importeer je bestaande boeken, waarbij momenteel alleen DRM-vrije ePubs worden ondersteund. Je kunt ze toevoegen via Dropbox of bestandsdeling in iTunes. Zodra je het boek hebt toegevoegd word je gekoppeld aan andere lezers van hetzelfde boek. Je hoeft dus niet vrienden te maken voordat je van start kunt gaan. Ook is er geen optie voor het volgen van andere gebruikers, zoals in Twitter gebruikelijk is. Het netwerk ontstaat vanzelf, op basis van je activiteiten. Gebruikers vinden gelijkgestemden en ontdekken nieuwe boeken. Er zijn drie boeken beschikbaar om openmargin uit te proberen: Remix, Creation Today en Networking Awesomely.

Downloaden: openmargin ereader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:36
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.