Eet Experiment: 10 dagen anders eten en resultaten zien

Eet Experiment is een app voor de iPhone die je uitdaagt om 10 dagen anders te eten en daarvan kun je de resultaten zien en vergelijken met andere deelnemers. Durf jij het aan om 10 dagen alleen vers te eten?

Eet Experiment 10 dagen anders eten iPhoneIn een van de afleveringen van iCulture Weekly kon je in de rubriek Show Me Your Apps zien dat 3FM-dj Michiel Veenstra anders is gaan eten en leven door het gebruik van de applicatie Foodzy, waarin je alles wat je eet “incheckt” en de app daarover advies geeft. De nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie Eet Experiment gaat een stapje verder. Het daagt je uit 10 dagen anders te gaan eten en vergelijkt jouw resultaten met andere deelnemers.

De ondersteunende website van Mijn Eet Experiment is nog niet online, maar er is wel alvast een testversie van de bijbehorende iPhone-app verschenen. In Eet Experiment waag je jezelf aan zes verschillende experimenten die 10 dagen duren. Je kan zelf kiezen welke je doet. De uitdagingen zijn 10 dagen geen alcohol, 10 dagen geen cafeïne, 10 dagen geen zuivel, 10 dagen geen suiker, 10 dagen alleen water of kruidenthee drinken of 10 dagen alleen pure en verse producten eten.

In de algemene omschrijving lijken de uitdagingen soms simpeler dan ze zijn. Maar de boodschappenlijst die laat zien wat je wel en niet mag nemen, is onverbiddelijk. In het geval van cafeïnevrij leven bijvoorbeeld, mag je ook geen vlokken of hagelslag op je brood doen. De lijst met verboden producten bij de uitdaging Vers & puur is trouwens nog veel langer. Behalve voorverpakte producten mag je daarbij ook geen zoetstoffen, aroma’s en kleurstoffen meer nemen. De vuistregel die daarbij wordt gehanteerd is: koop geen producten met ingrediënten die je niet snapt. Ga er maar aan staan.

In de periode zolang het experiment duurt krijg je desgewenst elke ochtend een waarschuwing dat je bezig bent met de proef. Ook is er elke dag een invulmoment, waarin je een aantal vragen beantwoordt over hoe je jezelf voelt. De resultaten daarvan zie je op de pagina Mijn Score, waarin je de grafiek van jezelf met een swipe kan veranderen naar een grafiek met resultaten van anderen. Met de knop ‘Volgend resultaat’ onderin kom je naar andere uitkomsten. Dan zie je je beoordeling op een schaal van 7 waarden op de vlakken nachtrust, ontspannen, stemming, fit & energiek, lekker in je vel, buikgevoel, concentratie, fris na eten en stoelgang. De pagina Mijn Score vind je onder het tabblad Mijn programma, waarin je ook de boodschappenlijst en voorbereidingstips ziet. De knop Ervaringen delen werkt vooralsnog niet.

Bij de instellingen kan je aangeven op welk tijdstip in de ochtend en avond je herinnerd wilt worden aan je uitdaging. Zo kun je scherp blijven op wat je eet. Als je denkt last te krijgen van de voorwaarden van een eetschema, kun je beter even wachten tot de testfase van de app voorbij is en er begeleidende informatie staat op de bijbehorende website.

Downloaden: Eet Experiment (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 17:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen eten, Foodzy, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.