Een culinaire wereldreis: gratis kookboek voor de iPad

De Italiaanse, Zwitserse, Duitse en Japanse keuken komen aan bod in het gratis iPad-kookboek Een culinaire wereldreis. De app zit vol met kitscherige uitspraken maar is handig te gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Een culinaire wereldreis iPadEen culinaire wereldreis is de Nederlandse versie van het eerder uitgebrachte Duitse iPad-kookboek Kulinarische Weltreise. Met de applicatie kun je verschillende gratis virtuele bladen downloaden. Daaronder zitten het Duitse en Nederlandse kookboek en er is een magazine dat VIP International Traveller heet. Maar het draait natuurlijk om Een culinaire wereldreis. Die is vanuit de applicatie 93 MB groot maar kost geen cent. Er zijn gerechten uit Duitsland, Zwitserland, Japan en Italië.

Het magazine maakt veel gebruik van tekstpresentaties waarvan de woorden stuk voor stuk in beeld komen. Het Duitse, ietwat kitscherige karakter van de animatie en de teksten is duidelijk te zien. ‘Wie in gezelschap eet, leeft in blijheid’ is er een van. De gerechten van Zwitserland worden ingeleid door het hoogdravende: ‘Voor het eten storen de gedachten van de maag de gedachten van de ziel’.

De indeling van de app en de instructies voor de gerechten zijn echter lovenswaardig nuchter. Met een tik op het beeldscherm verschijnt onderin beeld een scrollbalk om door pagina’s te bladeren en kun je met een lijst-knop linksboven een pagina-overzicht opvragen. Elk gerecht bestrijkt één pagina en dat maakt het bereiden ervan wel zo handig. Gerechten hebben meerdere stappen die met oplopende cijfers aan de zijkant of onderkant van de tekst te vinden zijn. De instructieteksten zijn kort, maar erg duidelijk. Met de knop ‘Ingrediënten invoegen’ zie je in een transparant pop-up menu wat de benodigdheden zijn voor een gerecht. Een grote foto van het beoogde eindresultaat blijft altijd in beeld, ongeacht of de iPad in horizontale of verticale stand staat. De app is fraai in zijn eenvoud.

Downloaden: Een culinaire wereldreis (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 13:58
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen gerechten, keuken, kookboek, recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.