Echograph voor iPhone: artistieke animated gifs maken

Echograph is een app waarmee je animated gifs en korte filmpjes kunt maken. Het is vooral gericht op kunstenaars, maar ook op gewone gebruikers.

echograph iphoneEchograph is een app waarmee je animated gifs kunt maken. De ontwikkelaar probeert ermee de titel ‘Instagram voor video’ binnen te halen, maar is daarmee niet de enige. Misschien helpt de kortingsactie die momenteel geldt: in plaats van €3,99 kun je voor €1,59 deze app ontdekken. Met Echograph voeg je foto’s samen tot een animated gif of een MPEG4-video. Om zich te onderscheiden van andere aanbieders die al hetzelfde doen heeft Echograph de wat meer professionele kant gekozen. Deze app is ook geschikt voor kunstenaars en legt daardoor wat minder nadruk op de ondersteuning van allerlei sociale netwerken.

Je krijgt alle hulpmiddelen om een filmpje van hoge kwaliteit te maken. Een dergelijke ‘cinemagraph‘ bevat vooral foto’s, maar met een aantal bewegende elementen. Je kunt ze publiceren als gif. Maar voordat je kunt beginnen moet je natuurlijk wel eerst de foto’s maken. Eventueel kun je ook korte stukjes video gebruiken, die je met de iPhone of iPad hebt opgenomen. De gewone foto’s maak je met een DSLR, waarna je ze bijvoorbeeld met de iPad Connection Kit inleest. Door wat loops uit te proberen en het filmpje op verschillende manieren te knippen kun je testen welk effect het beste werkt. Je kunt vertraging toepassen of stukjes film omkeren. Het eindresultaat moet 5 seconden of korter zijn.

Downloaden: Echograph (tijdelijk €1,59, normaal €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2012, 14:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.