Vernieuwde iPad-app The Elements nu in het Nederlands

De iPad-app The Elements is voortaan Nederlandstalig. Met The Elements ontdek je het periodieke systeem van de elementen.

elements biHoe spannend is het periodiek systeem van de elementen? Toen de iPad-app The Elements voor het eerst beschikbaar kwam, kreeg het veel lovende woorden, omdat een saai onderwerp was verpakt in een spannende, interactieve iPad-app. Nu is er een flinke update verschenen, die opnieuw is gebaseerd op het boek ‘The Elements’ van Popular Science-redacteur Theodore Gray. Het is nog steeds de beste app in z’n genre. Bij elk element zijn allerlei voorbeelden te zien, zodat dat materialen tot leven komen. Je krijgt zeer veel info die ook nog eens actueel is dankzij een koppeling met WolframAlpha. Vanaf nu is de app ook Nederlandstalig.

Je gaat op een visuele ontdekkingstocht door het periodieke systeem, waarbij de koppeling tussen plaatjes en de achterliggende informatie nog beter is gemaakt. Alle afbeelding zijn in versie 2.0 in hoge resolutie opgenomen, met objecten die kunnen roteren. Met pinch-and-zoom kun je de objecten dichterbij bekijken. Je kunt teksten volledig doorzoeken en de lijst met elementen op allerlei manieren sorteren aan de hand van chemische eigenschappen. Volgens Bekende Brit Stephen Fry is deze app de aankoop van een iPad dubbel en dwars waard.

Downloaden: The Elements (€10,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2012, 14:42
Categorie Onderwijs
Onderwerpen natuurkunde, scheikunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.