eBuddy XMS introduceert groepschat voor 30 personen

De Nederlandse instant-messaging dienst eBuddy XMS voor de iPhone heeft nu een functie voor grootschalige groepschat tot wel 30 personen. Daarmee verslaat het Whatsapp op dit gebied.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

eBuddy XMS 2-0 groepschatDe Nederlandse instant messaging-dienst eBuddy XMS begeeft zich in spannende tijden. Eergisteren introduceerde Apple iOS 5 met de bijbehorende gratis berichtendienst iMessage en gisteren werd bekend bekend dat directe concurrent Whatsapp gratis is geworden. eBuddy XMS slaat nu terug met update 2.0.1 waarin je een groepschat met 30 personen kan houden. Whatsapp beperkt die functie tot 11 personen.

De groepschat is erg eenvoudig verwerkt in eBuddy XMS. Dat doe je met de knop rechtsboven waar je altijd al een gesprek mee begon. Als je die nu indrukt, krijg je een blauw plusje op het aan-scherm te zien. Daarmee ga je naar de contactenlijst en kun je meteen meerdere personen selecteren. In een gesprek dat al gaande is, kun je met de personen-knop rechtsboven op dezelfde manier nieuwe deelnemers uitnodigen.

Zodra je met eBuddy in een groepschat zit, verandert de layout van de pagina een beetje. Bovenin zie je twee knoppen: een bel en instellingen. eBuddy XMS groepschat screenshotDoor de bel in te drukken zet je de notificaties van een groepsgesprek uit, net zolang totdat je de bel opnieuw indrukt. In de instellingen kan het onderwerp van het groepsgesprek veranderd worden en zie je wie er in de groep zitten. Dezelfde opties zie je ook onder een uitschuifbare balk aan de bovenkant van de discussie. Als er een update is in een andere chat, wordt die weergegeven in een blauwe balk aan de bovenkant. Druk erop en je gaat meteen naar het gesprek.

Net als bij vergelijkbare apps moeten alle deelnemers aan het gesprek de laatste update geïnstalleerd hebben om aan de groepsconversatie deel te nemen. eBuddy XMS was al een wat weinig gebruikte, maar erg goede instant messaging-dienst uit eigen land. Na de update mag de berichtendienst een serieuze optie heten voor bijvoorbeeld grote vriendengroepen en sportteams.

Downloaden: eBuddy XMS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 12:04
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, ebuddy, gratis sms'en, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.