Vlock: stijlvolle klok voor de iPhone

Vlock is een klok voor in je iPhone-dock. De applicatie is gratis te downloaden en bevat stijlvolle witte letters op flitsende, abstracte achtergronden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Vlock iPhone klokWitte cijfers en letters die net iets uit beeld vallen, aan de ene kant zelfs net iets meer dan aan de andere. Abstracte lichteffecten die door het beeld dartelen. En linksonder in beeld een tweetal pijlen die je naar rechts kan swipen voor de opties. Vlock biedt niet meer dan de tijd, de maand en de datum onder elkaar. Samen met de flitsende achtergrond kan dat genoeg zijn voor mensen die hun iPhone of iPod touch vaak in een dock hebben staan.

Standaard krijg je twee achtergronden bij Vlock. Gear en Aurora heten ze. Gear werkt niet of is, waarschijnlijker, het laadcirkeltje van de iPhone precies gecentreerd onder de tijd en datum. Aurora lijkt meer op de lichteffecten die je in Vlock kan kopen voor 79 eurocent per stuk. Blauwe en roze flitsen schieten vanuit het middenpunt over je scherm, maar niet eens op een manier dat het lijkt alsof je door een tunnel gaat.

De truc met de negen te kopen achtergronden is dat ze abstract zijn. Chess heeft vierkante vakjes maar laat zich moeilijk beschrijven als schaak. Vlock standaard achtergrond AuroraEnvy bevat groene krullen die doen denken aan waterrimpels, maar het toch ook weer niet zijn. Pool is een prachtig, niet te identificeren watereffect. Galaxy tenslotte is een soort chromen planetenstelsel zoals het voorbij komt in het intro van The Big Bang Theory.

De inspiratie voor Vlock komt niet uit de lucht vallen. Het complete ontwerp is rechtstreeks gebaseerd op het Cydia jailbreak-lockscreen Typophone, die wij en onze lezers al bejubelden in september vorig jaar. In de App Store-omschrijving van Vlock wordt het jailbreakthema zelfs bedankt.

Je kan de achtergronden voorbeschouwen en ziet ze dan in de liggende stand van de iPhone. Dat is raar, want de klok ondersteunt alleen de verticale stand van de telefoon. Waarom we dan toch een applicatie behandelen die van zichzelf twee achtergronden biedt en haar previews van 79 eurocent per achtergrond niet eens goed weergeeft? Simpel: de achtergronden zijn vooral erg fraai, zeker in combinatie met de slanke witte typografie van Vlock. Binnenkort verschijnen er overigens meerdere lettertypes voor de app, maar het is niet bekend of die tegen meerprijs verkocht zullen worden. De applicatie zelf is gratis en dus zonder risico’s te proberen.

Downloaden: Vlock (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2011, 13:09
Categorie Amusement
Onderwerpen dock, klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.