DutchGO voor iPhone: afrekenen met vrienden en familie

DutchGO is een applicatie waarmee je geldzaken met je vrienden kunt uitwisselen. Uitgaven worden meteen verdeeld en je kunt in de app zien hoeveel geld iedereen nog van je tegoed heeft.

dutchgoDe Nederlandse ontwikkelaar Crypton (Diederik den Dekker) heeft in de App Store een applicatie uitgebracht waarmee je geldzaken met je familie en vrienden kunt regelen. DutchGO is bedoeld voor situaties waarbij je een etentje, boodschappen of bier hebt voorgeschoten. Meestal zie je daar niets meer van terug of vergeet je dat je nog geld tegoed hebt van vrienden. Met DutchGO kun je die uitstaande tegoeden bijhouden of zorgen dat iedereen evenveel bijdraagt aan de pot.

Na het voorschieten zet je de kosten via je iPhone in het DutchGO-systeem. Deze deelt de kosten automatisch en maakt de gegevens online beschikbaar, waar iedereen zijn financiële situatie kan checken. Woon je in een studentenhuis of ben je lid van een sportteam waar met een gezamenlijke pot wordt gewerkt, dan is DutchGO wellicht de oplossing. De iPhone-applicatie ziet er nogal saai uit, zoals je hieronder kunt zien, maar ze houden zich in ieder geval aan de Apple-huisstijl…

Een nadeel is dat je er een iPhone-applicatie voor nodig hebt, al is het ook mogelijk om via de website je financiële situatie te raadplegen. Je kunt via dutchgo.com een lijst aanmaken van vrienden waarmee je een huishoudpot of andere geldpot wilt beginnen. Ze ontvangen dan via e-mail een uitnodiging om mee te doen.

Downloaden: DutchGO (€0,79)
dutchgo iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2010, 16:58
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerp betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.