Droomgids: ontrafel de betekenis van je droom met iPhone-app

Wat betekenen je dromen? De Nederlandse iPhone-app Droomgids biedt een groot overzicht aan begrippen die langs kunnen komen in je droom en onthult hun betekenis aan je.

Droomgids iPhone iPod touchVerdwaald raken op een enorm onbekend treinstation, ontploffende luchtballonnen, een draak in de schuur. Niets is te raar in dromen. In ieder geval mijn dromen. De tot nu toe onbesproken Nederlandse app Droomgids helpt je de betekenis van je dromen te achterhalen. Het bevat een uitgebreide woordenlijst van begrippen die voor kunnen komen in je droom en beschrijft wat ze betekenen. Ontploft er een atoombom in je slaap? Dat wijst op een gevoel dat je de controle kwijt bent, óf het onderbewuste verlangen dat je iets van je karakter kwijt wil.

In een erg gezellig bruin café op een niet nader genoemd Noord-Nederlands eiland bestelde ik twee bier en een cola en bedacht ik me daarna. Daardoor ging het barpersoneel in beraad in een eigen ruimte, lieten ze me lang wachten en kreeg ik daarna een preekje van twee barmannen. Ze grapten met ernstige ondertoon dat ik 50 euro moest betalen voor een cola’tje uit het personeelskannetje dat er al veel te lang stond. Ik weigerde en praatte me eruit. Even goede vrienden verder, maar ik vertrouwde de hapjes in het café voorts niet. Rode rauwe kippenkluifjes en mini gedroogde bananenschillen.

Aan het begin van vorige maand schreef ik dit verhaal in een aaneenschakeling van tweets (die ik weer achterhaalde met de app Momento) over een droom waar ik ‘s ochtends vroeg om wakker werd. Aansluitend schreef ik in een tweet: “Kortom, ik droomde weer eens nergens over.” Maar is dat wel zo? Het verhaal invoeren in de gratis app Droomgids heeft geen zin. Daarin kan je alleen zoeken op trefwoorden; wat een beetje naar is, omdat er niet zozeer één aspect buitengewoon naar voren kwam in de droom. Dus gaan we de steekwoorden maar bij langs, één voor één.

Café: symbolisatie van je sociale leven.
Barman: geen resultaat.
Cola: geen resultaat.
Bestelling: geen resultaat.
Geld: een hele reeks aan betekenissen en what if-situaties, maar er is geen situatie dat je dréigt geld (onnodig) kwijt te raken. Het meest dichtbij komt: “Wanneer je geld verliest, wijst dit op tijdelijk ongeluk thuis en tegenslag in hetgeen je onderneemt.”
Hapjes: geen resultaat.
Kip: nu wordt het pijnlijk. Kippen suggereren lafheid en een gebrek aan wilskracht, maar ook overmatig babbelen. Het kan twee kanten op met kippenkluifjes: óf de lafheid is geslacht, of de lafheid wordt me op een bordje aangereikt. Misschien wel allebei. Oei.
Banaan: geen resultaat.

Om nou te zeggen dat Droomgids de betekenis van mijn droom onthult, nou… niet echt. De kippenkluifjes zouden erop kunnen wijzen dat ik te laf was om de barmannen een rotschop te verkopen, maar het gewoon heb uitgepraat. Maar de tegenslag in hetgeen ik onderneem?

Droomgids is een verzorgd uitziende app, werkt als een trein en heeft naast een zoekfunctie ook een woordenlijst. Je kan je favorieten opslaan, verklaringen met Facebook delen en de antwoorden zijn vaak intrigerend. Maar de betekenis van een droom ontrafelen? Misschien moet je hem zelf eens proberen.

Downloaden: Droomgids (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 21:02
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen dromen, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.