iOS game-update: Power Rangers Samurai Steel, Legendary Heroes en koopjes

De Power Rangers zijn terug op de iPhone met Samurai Steel, een spel dat haar gameplay botweg van Infinity Blade voor de iPhone en iPod touch jat. Het is een stuk minder goed, maar wel gratis te downloaden en spelen.

GU WO Power Rangers Samurai Steel iPhoneHet spelmechaniek van Infinity Blade laat andere iPhone-games niet onbetuigd. Vooral superhelden moeten eraan geloven. Zo verscheen aan het eind van vorig jaar totaal onverwacht een Batman-spel dat speelde als het spel waarin je aanvallen pareert en dan terugmept met je zwaard. Ook de Power Rangers spelen leentjebuur bij de populaire game. De jongens en meiden in hun kekke strakke pakjes én hun robot vechten nu ook beurtelings tegen hun vijanden.

Strakke pakkies: Power Rangers Samurai Steel

GU WO Power Rangers iPhone screenshotDe rode, de blauwe, de gele, de roze en weer ouderwets de groene. Als de Power Rangers niet van die onmogelijke hoofdsokken droegen tegenwoordig, zouden we zeggen dat ze terug van weggeweest zijn. In Samurai Steel hebben de nobele maar gillerige krijgers een zwaard (wellicht hebben ze dat al een tijdje en worden we gewoon oud hoor, dat kan ook) dat uitstekend past bij hun glimmende pantalons. In het spel selecteer je een van de vijf helden en sta je oog in oog met het ene na het andere menselijk geproportioneerde monster dat herhaaldelijk klappen uitdeelt die je moet ontwijken en moet blokken – zodat je vervolgens zelf getimed en hard kan toeslaan. De Power Rangers lenen zich perfect voor dit vechtmechanisme waarvan we ons beginnen af te vragen of het een spelgenre op zichzelf verdient. De grote vijanden in het spel mag je te lijf met het robotgestalte Megazord dat ten tonele verschijnt als de Rangers hun koppen en krachten bij elkaar steken. De gameplay wordt er overigens nauwelijks anders van. Hoe lacherig we ook doen over het spel: Samurai Steel is gratis te downloaden en te spelen en verdient daar natuurlijk wel de spotlight voor. Omdat het voor de doelgroep relevant is om nog even te herhalen: op oudere toestellen is het altijd handig de iPhone of iPod touch even te herstarten na een relatief grote installatie als de Power Rangers (189 MB). Oh, of het een goed spel is? Ja, ongeveer zo goed als de serie, denken we.
Downloaden: Power Rangers Samurai Steel (gratis, universele app)

Opgewonden: Wind-Up Knight

GU WO Wind-Up Knight iPhone iPod touchEr zijn ontiegelijk veel renspellen voor de iPhone en iPod touch, waarin je domweg zo lang mogelijk moet zien te overleven door te rennen, springen en bukken. Maar van de kwaliteit van Wind-Up Knight zijn ze nog niet vaak verschenen. Allereerst waagt onze opwindridder niet constant dezelfde poging tot het halen van een highscore. Nee, een highscore halen is zelfs niet het hoofddoel in het spel. Er zijn namelijk 50 levels en de uitdaging zit hem erin die eerst maar eens zien te overleven. Uit de grond schietende stekels, dichtklappende muren, vallende plafonds en bijtende wolven zijn in grote getale aanwezig om je het leven zuur te maken. Je remedies heten met je zwaard zwaaien, springen, het schild boven je hoofd houden en rollen. Precies de vier knoppen die in beeld aanwezig zijn, want het hoofdpersonage loopt automatisch al voor je. Denk alleen niet dat het daardoor een spel is dat je met twee vingers in de neus uitspeelt. Wind-Up Knight test je reflexen en snelheid en dat doet goed ook. De levels hebben geen checkpoints en dus is de gameplay behoorlijk ongenadig. We houden er wel van; de korte en spannende sessies die dit renspelletje biedt.
Downloaden: Wind-Up Knight (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Legendary Heroes

GU WO Legendary Heroes iPhone iPod touchDe eerste game uit 2012 die we bespreken in de iOS game-update is een feit. En hoe! Legendary Heroes is een free-to-play strategiespel met een eenduidige maar spannende gameplay. Het doel is namelijk om de toren van de tegenstander te vernietigen, maar voordat het zover is, dien je eerst alle torens daarvoor te veroveren. De tegenstander zal op zijn beurt natuurlijk hetzelfde proberen bij jou, waardoor je constant moet opletten en niet alleen zal toeslaan, maar ook aanvallen zal afslaan. Legendary Heroes draait om bijzondere eenheden waarvan je er drie bestuurt in een level. De rest van het leger van jouw kleur wordt bestuurd door de computer en assisteert je. Je stuurt de helden aan door op het beeld te tikken op een locatie of vijand, of door op het beeld te swipen. Omdat je helden het grootste gevaar zijn voor de tegenstander, worden ze voortdurend geplaagd door de torens en manschappen. Daar kan je mee afrekenen door terug te meppen en door speciale aanvallen uit te voeren. Je hebt er meerdere, maar altijd in het kaliber offensief, defensief of ondersteunend. Ze zijn al snel bijzonder welkom om tegenstanders een pak rammel te geven en daar komt de melkkoe uit de hoek. Je kan het spel best zonder de grootste speciale aanvallen en revivals spelen, maar het wordt een stuk aangenamer met. Daar mag je echter indirect voor betalen met in-game diamanten die je van echt geld koopt. Nee, Legendary Heroes is geen goed doel, maar goed is het zeker. Wat een lekkere binnenkomer in dit nieuwe jaar!
Downloaden: Legendary Heroes (gratis, universele app)

De koopjeshoek

In afwachting van wat de eerste donderdag van het jaar ons op iOS-gamegebied brengt morgen, zijn er nu alvast een aantal leuke tijdelijke acties om van te profiteren. We herinneren je naast onderstaande lijstje ook graag aan het vandaag gratis te downloaden racespel SHIFT 2 Unleashed.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 19:51
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.