Marktplaats-app komt binnenkort naar iPad

Marktplaats komt binnenkort naar de iPad. Dat schemert de App Store-omschrijving van de iPhone-app door.

Marktplaats iPad app op komstDe Nederlandse handelssite Marktplaats werkt druk aan de komst van een officiële iPad-app. Dat wordt duidelijk aan de update-beschrijving van de laatste versie van de iPhone-app. Daarin valt te lezen dat er op de achtergrond van die applicatie al voorbereidingen zijn genomen voor Marktplaats op de iPad. Wanneer de app precies uitkomt, wil Marktplaats nog niet zeggen. Wel staat de testfase op het punt om te beginnen.


Marktplaats hield lang vast aan het argument dat de website prima te bedienen was op de iPad en dat de applicatie daarom niet voor Apple’s grotere touchscreen dan de iPhone werd geoptimaliseerd. Daar komt de handelssite nu van terug.

De website, eigendom van de internationale veilingsite eBay, timmert de laatste tijd al aardig aan de weg bij de iPhone-app. Door verschillende recente updates is het steeds beter mogelijk om Marktplaats volledig zonder tussenkomst van de website te bedienen. Je plaatst niet alleen advertenties, maar kan ze ook nog aanpassen, categoriseren en promoten vanuit de app. In de laatste update voor de iPhone werd het bovendien mogelijk om de locatie van een advertentie op de kaart te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 16:42
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp marktplaats
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.