Doodle Kart racegame combineert Nano Rally en Doodle Jump

Doodle Kart is een nieuwe racegame, in de stijl van Doodle Jump. De ontwikkelaar heeft voor het spelidee gekeken naar Nano Rally, een andere racegame. Met 25 tracks ben je urenlang bezig.

doodle kartGetekende games in de stijl van Doodle Jump zie je steeds vaker. Nu heeft een andere ontwikkelaar, j2sighte, in deze stijl een racegame uitgebracht. Het gaat om een top-down variant, waarbij je bovenop het speelveld van ruitjespapier kijkt. Voor de spelwijze heeft j2sighte bij weer een andere ontwikkelaar de kunst afgekeken: Nano Rally van Sauce Digital. In Doodle Kart zijn er 25 tracks die uren speelplezier beloven.

doodle kartNa het kiezen van een van de drie beschikbare autootjes kun je instellingen als snelheid, acceleratie, handling, gewicht en items kiezen. Die items zijn wapens zoals potloden en raketten. Met knoppen rechtsonder bepaal je wanneer je gas geeft of remt. Om te sturen kun je op het scherm tappen (met links/rechts-knoppen) of je iPhone kantelen zodat je via de accelerometer de richting van het autootje bepaalt.

In Doodle Kart heb je de keuze uit een enkele race en een kampioenschap, in drie moeilijkheidsgraden. Bij een losse race kun je alleen rondrijden of tegen de computer racen. Als simpel spelletje van €0,79 lijkt Doodle Kart wel de moeite waard. Er zitten wat extra optie in, zoals een soundtrack, de mogelijkheid om in portret- of landschapsweergave te spelen en een koppeling met topscorelijst, chatfunctie en forums via het OpenFeint sociale netwerk. Je kunt ook eerst een gratis Lite-versie van de game proberen.

Downloaden: Doodle Kart (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 11:03
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, kartgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.