iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse game Dubble straks op de iPad

De Nederlandse game Dubble is gemaakt door Rodo en zal vanaf 3 april meteen in de App Store beschikbaar zijn. Bij Dubble moet je bubbels wegschieten.

dubble ipadDubble is een bubbleshooter van Nederlandse bodem, die op 3 april meteen al in de iPad App Store beschikbaar is. Dubble wordt gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Rodo, die de game tijdig bij Apple inleverde en inmiddels ook al goedkeuring heeft gekregen. Bij Dubble kun je met z’n tweeën spelen op het grote scherm van de iPad. Ook aan de eenzame iPad-bezitters is gedacht, want er is een uitgebreide single player-modus met steeds moeilijker wordende levels.

Het spel voert achter de schermen ingewikkelde berekeningen uit om de bubbels op een zo natuurlijk mogelijke wijze te laten bewegen: ze vallen onder invloed van de zwaartekracht en als je een bubbel wegschiet kunnen reeksen bubbels ontstaan.

Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, gaat het erom dat je gekleurde bubbels schiet in een soort ‘trilpudding’ van gekleurde bolletjes. Bij drie of meer gelijk gekleurde bubbels verdwijnen ze uit beeld. Elke speler heeft een soort kanon onderin het scherm om de bubbels weg te schieten. Combinaties van explosies leveren extra punten op.

Wie meer wil weten, kan in het persbericht over Dubble meer informatie vinden of de website dubble.net bezoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 13:46
Categorieën Games, Uncategorized
Onderwerpen boeken, facebook, ipad, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.