Dj’s bestoken in vernieuwde Radio Veronica-app

De Radio Veronica app voor iPhone en iPad is vernieuwd met interactieve kanalen, geluidsbestanden sturen naar de dj en nieuws van Upcoming.

Radio Veronica icon iPhone iPadDe radiozender die de jaren tachtig en negentig maar niet kan loslaten, heeft haar iOS-app bijgewerkt naar de designnormen van 2014. De app van Radio Veronica is nu spierwit en heeft zowel een balk met tabbladen als een hamburgermenu. Met de applicatie kan je naast Veronica nu ook luisteren naar de themakanalen Top 1000 Allertijden, ROCKRadio, HitRadio, 90’s Hits en Zomerhits. Het zijn interactieve kanalen waarbij je zelf aangeeft welke nummers je wel en niet bevallen.

Interactie was het speerpunt van de radiozender bij de update, blijkt ook uit het tweede tabblad Reageer. Daar verstuur je een bericht, foto en zelfs een geluidsfragment naar de studio. Die kan bijvoorbeeld worden opgepakt door de dj die op dat moment draait. Een andere interactie zien we wel vaker: je deelt de track die je nu beluistert eenvoudig op Twitter en Facebook.

Radio Veronica zender iPhone Radio Veronica stemmen op muziek

De iPhone- en iPad-app van Radio Veronica heeft dezelfde soorten informatie als die je op de radio hoort. Er is weliswaar geen ‘hard’ nieuws, maar je vindt er wel luchtige onderwerpen afkomstig van Upcoming. Zodoende bekijk je tijdens het radio luisteren bijvoorbeeld lijstjes als ‘Deze 10 beroemde mensen hebben hun middelbare school nooit afgemaakt’ of ‘Welk land missen we bij het Eurovisie Songfestival?’ Het gaat eigenlijk alleen om de lijsten die door dj Patrick Kicken worden gemaakt. De artikelruimte is trouwens ook maar klein: die is tussen de Veronica-titelbalk, een grote Upcoming-banner, de grote afspeelbalk en de tabbladen onderin geperst. In de app vind je ook files, meldingen van flitsers, acties die Veronica houdt en een sleeptimer als je met de zender in slaap wilt vallen.

Downloaden: Radio Veronica (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2014, 17:20
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen radio, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.