Habbo Hotel uitgekomen op iPad

Habbo Hotel is uitgekomen op de iPad! De chatbox waarin iedereen een eigen kamer kan maken en aankleden, staat bol van in-app aankopen.

Habbo Hotel iPad ingezoomdHet Habbo Hotel is nu bewoonbaar op de iPad. De chatbox waarin iedereen een eigen personage kan aanmaken en een hotelkamer kan betrekken, heeft eindelijk de overstap gemaakt van de browser naar Apple’s tablet. Zo kan je nu ook op het touchscreen de duizenden kamers bezoeken die al zijn aangemaakt door de voornamelijk tieners die op de chatbox afkomen. De iPad-versie heeft als specialiteit dat je ver kan inzoomen: zo zit je dichter op de virtuele personages dan ooit.


Habbo, want Habbo Hotel is eigenlijk de oude naam, bestaat sinds 2000 in de browser. De toepassing lanceerde in Finland en spreidde toen naar 17 andere landen, waaronder Nederland in 2004. Tien jaar voor de release van deze iPad-app dus. Maar Habbo was er vroeg bij. De app zorgde voor opschudding door de vele in-app aankopen die kinderen en tieners deden, om bijvoorbeeld meubels of behang voor de eigen hotelkamer te kopen. Gebruikers lichtten elkaar op met allerlei trucjes om aan de credits van andere gebruikers te komen en je hoefde er niet van op te kijken als ‘vrienden’ in het hotel opeens weggebonjourd waren vanwege fraude.

Habbo Hotel kamer vol items

Credits, meubels, credits, meubels

Oplichting moet lastig worden op de iPad, omdat tegoed en in-app aankopen in de App Store niet overdraagbaar zijn, maar aan het kopen van credits zelf is niets veranderd. Voor liefst 4,49 euro koop je een pakket van 45 credits en dat is de instapaankoop die je kan doen voor de decoratie van je kamer. Je kan echter ook aan credits komen door mee te doen aan minispelletjes. Er zijn dagelijkse competities, quizzen, evenementen en missies waar je bonussen voor krijgt om je kamer mee op te vrolijken. Naast het kopen van losse credits kan je een HC-lidmaatschap kopen voor 89 cent per maand, waarbij je toegang hebt tot meer kleding, een grotere vriendenlijst, speciale kamervormen en meer meubels. Je hebt eigenlijk nooit genoeg credits in Habbo: het arsenaal items dat je kan kopen, doet de inrichtingsmogelijkheden van De Sims verbleken.

Habbo iPad vrienden maken

Censuur

Habbo bedient eenvoudig op de iPad, met de belangrijkste functies vanuit een knoppenbalk links onderin. Die verschaft toegang tot het bewerken van je persoonsinformatie, de winkel en je eigen kamer waar je natuurlijk ook andere gebruikers kan ontvangen. Centraal onderin vind je de drie stippen om het chatvenster te openen. Habbo probeert daarin sinds jaar en dag een veilige chatomgeving neer te zetten. Scheldwoorden worden gecensureerd en er wordt gelet op het uitwisselen van nicknames en mailadressen voor andere doeleinden dan Habbo.

Hoge rekening

Habbo bouw je eigen wereldSpelers worden overigens niet gedwongen te investeren in hun eigen kamer. Iedereen kan vrijuit chatten in alle algemene, uitgebreide kamers die er zijn waar chatters bij elkaar komen. Toch is het voor ouders raadzaam de instellingen voor in-app aankopen nog even goed door te lopen als het kroost Habbo installeert. Het zal niet de eerste keer zijn dat het chatten een gigantische rekening oplevert. Want misschien mocht je het er niet aan af zien: Habbo is een bewezen verslavende bezigheid.

Downloaden: Habbo (gratis, in-app aankopen, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.