djay: professionele draaitafel op je iPad met Airplay-ondersteuning

Met djay kun je de muziek uit je iPod-app aan elkaar mixen met twee digitale draaitafels op je iPad scherm. De app heeft veel functies en ziet er gelikt uit.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

djayOm te dj’en op een feestje heb je geen complete set met een mengtafel en cd-speler meer nodig. Na de mengtafels met een dubbel iPod-dock, gaat het met de iPad nog een stap verder: met djay krijg je de beschikking over een mengtafel met twee draaitafels óp je iPad.

djay is een zeer complete applicatie waarin je de muziek vanuit de iPod-app aan elkaar kunt mixen. Hij ziet er niet alleen erg strak uit met twee draaitafels met coverart op de platen, maar werkt ook nog eens goed. Je kunt platen cue-en, het tempo aanpassen en pitchen. Mixen kun je handmatig doen, maar er is ook een automatische mix-optie. Zaken die je kunt met een echte draaitafel, zoals faden, backspinnen en reversen, zitten ook in de app. Een equalizer is ook aanwezig.

Wat helemaal stoer is, is dat je de muziek die je draait en mixt via Airplay kunt streamen. Zo kun je de muziek afspelen via een versterker zonder gedoe met snoeren en kun je als dj eventueel rondlopen tussen de gasten op een feest. Met een speciale adapter die je aansluit op je dock-connector, kun je platen ook vooraf beluisteren en klaarzetten.

De applicatie ondersteunt multitasking en speelt op de achtergrond. Om het hele feest compleet te maken kun je je mix opnemen en later afspelen.

Downloaden: djay (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2010, 10:35
Categorie Muziek
Onderwerp dj

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.