Disney brengt tweede scherm-applicatie voor Bambi uit

Disney heeft in de VS een iPad-applicatie uitgebracht die het kijken van de film Bambi verrijkt. Het is de eerste app uit de serie Disney Second Screen.

Disney Second Screen: Bambi EditionOp de bank naar Bambi kijken, terwijl je op je iPad extra content en spelletjes krijgt aangeboden. Dat is het idee achter de ‘Disney Second Screen‘-applicatie die Disney in de VS heeft uitgebracht. Op 1 maart komt Bambi daar uit op Blu-ray en daar hoort deze applicatie bij. Je synchroniseert de app met de film, zodat de app tijdens de film meeloopt. Op die manier krijg je extra content aangeboden die hoort bij de scenes die je op dat moment ziet.

De applicatie bevat onder meer schuifpuzzels, zoek de verschillen, schetsen van de film, een getekende ‘flipbook’-animatie, kleurplaten en leuke feitjes. Deze onderdelen zijn los beschikbaar, maar het is dus het leukst om er naar te kijken en mee te spelen tijdens het kijken naar de film.

Bambi is de eerste film waarbij Disney Second Screen beschikbaar wordt, maar het entertainmentbedrijf heeft plannen om in de toekomst hun films vaker te verrijken met een tweede scherm-applicatie. Voor TRON: Legacy staat het al in de planning. Het is nog niet duidelijk of Disney de applicaties ook in Nederland gaat uitbrengen.

Downloaden: Disney Second Screen: Bambi Edition (gratis, US App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2011, 15:38
Categorie Amusement
Onderwerpen disney, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.