Disney Animated voor iPad: nieuwe manier om naar oude films kijken

Disney-fans kunnen hun hart ophalen: het nieuwe Disney Animated voor iPad is een geanimeerd archief met exclusief materiaal van alle films.

Disney AnimatedOf je nu bent opgegroeid met klassiekers als Sneeuwwitje en Bambi of nieuwere films als Mulan en Wreck-It Ralph, bijna iedereen heeft wel een favoriete Disney-film. Voor mensen die balen als de film eindigt en de credits over het scherm rollen is er nu Disney Animated, een nieuwe iPad-app van Disney Interactive, Walt Disney Animation Studios en Touch Press. De app geeft gebruikers een exclusief kijkje achter de schermen bij maar liefst 53 Disney-films, vanaf Sneeuwwitje (1937) tot en met de nog te verschijnen film Frozen. In de app wordt de totstandkoming van alle animaties op een interactieve wijze behandeld; gebruikers kunnen zelf aan de slag. De app is daarmee meteen een inspiratiebron voor andere animators.

Een bijzondere functie binnen de app is de Color Map, die is opgebouwd als een interactief boek. In de Color Map bekijk je iedere film tot op de millimeter. Van elke film staat er van elke tien seconden een frame, zodat gebruikers de kunst en het verhaal goed kunnen bekijken. Je ziet hoeveel werk er in de shots zit en hoe ingenieus de animaties in elkaar steken. Nog zo’n gave feature: de app biedt een schat aan conceptuele kunst, animatietests, en karakterschetsen uit het Disney-archief, die niemand buiten Disney ooit heeft gezien. De marionet die bij het ontwerpen van Pinokkio als referentie werd gebruikt en een klein standbeeldje van Ursula uit De Kleine Zeemeermin zijn bijvoorbeeld zichtbaar als een 3D-scan van 360 graden.

disney leeuwenkoning

Met €12,99 is Disney Animated zeker niet goedkoop, maar dat is ook logisch als je bedenkt dat een dozijn Disney-medewerkers er jaren aan heeft gewerkt. Fans hebben met de app in ieder geval een schat aan materiaal in handen, waaronder meer dan 750 video’s en 150 afbeeldingen, afkomstig van 75 jaar Disney-films en samen goed voor meer dan 10 miljoen uur werk. Door alle bijzondere functies zullen gebruikers de app waarschijnlijk vaak gebruiken. Of je kinderen hebt maakt voor het kopen van deze app niet uit. De bijzondere app is ook leuk voor volwassenen, net zoals de Disney-films zelf eigenlijk.

Downloaden: Disney Animated (€12,99, iPad, iOS 6.0+)

disney workshop

Disney karakter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 11:55
Categorie Amusement
Onderwerpen animatie, case, disney

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.