Vruchtbaarheidsapp Glow voor iPhone: ‘We’re crowdfunding babies’

Het nieuwe Glow voor iPhone houdt de vruchtbaarheid bij en betaalt de behandelingen van vrouwen die niet zwanger kunnen worden.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

glowGlow, de vruchtbaarheids-app van Paypal-oprichter Max Levchin en Google-topman Mike Chang is vandaag in de App Store verschenen. Het is een unieke app, die concurrerende apps ver achter zich laat. Waar andere apps binnen dit genre vooral de menstruatiecyclus bijhouden, doet Glow veel meer om vrouwen zwanger te laten worden. Zo betaalt Glow de vruchtbaarheidsbehandelingen van vrouwen die niet zwanger worden via crowdfunding, een optie die veel media-aandacht kreeg. Maar ook naast die functie blinkt Glow uit in mogelijkheden.

In het strak vormgegeven Glow ontvangen gebruikers dagelijks tips en aanbevelingen, kunnen ze hun eisprong nauwkeurig bijhouden en hebben ze een handige kalender om de vruchtbaarheid bij te houden. Hoe meer data de vrouwen invoeren, hoe beter de gratis app hun vruchtbaarheid in data kan weergeven en hoe beter de tips en adviezen op hun persoonlijke situatie worden toegespitst. Voor partners is er een spiegel-app beschikbaar. Beide partijen kunnen aangeven hoe ze zich gedurende het proces voelen, waarvan de ander notificaties ontvangt en daar op die manier rekening mee kan houden. En dat is nog maar een greep uit de opties voor mensen die kinderen willen maar met vruchtbaarheidsproblemen kampen.

Glow crowdfundingGlow kalender

De fondsenwerving binnen Glow werkt als volgt: gebruikers kunnen gedurende tien maanden iedere maand $50 naar het Glow Fund overmaken. Als een vrouw na tien maanden niet zwanger is kan ze geld uit het gezamenlijke fonds gebruiken om haar vruchtbaarheidsbehandeling mee te betalen. Het geld wordt dan overgemaakt naar het instituut dat de behandeling zal uitvoeren. Vrouwen die wel zwanger worden zijn hun geld kwijt, dat gaat naar de behandelingen van anderen. Een bijzonder initiatief, zoals Levchin ook tegen All Things D aanstipte: “We’re basically crowdfunding babies”.

Om het initiatief op gang te brengen heeft Levchin1 miljoen dollar uit eigen zak gedoneerd, en daarnaast nog zes miljoen aan fondsen geworven. De app is handig voor vrouwen overal ter wereld, maar de geldfunctie is met name actueel in de Verenigde Staten, waar de kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen en IVF extreem hoog liggen. In Nederland worden vruchtbaarheidsbehandelingen van vrouwen meestal tot drie pogingen per zwangerschap vergoed, hoewel de overheid wel probeert te bezuinigen op de vijftig miljoen die jaarlijks wordt besteed aan het vergoeden hiervan.

Downloaden: Glow (gratis, iPhone, iOS 6.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:25
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.