Digital Negative: RAW-foto’s maken met iPhone-camera, kan dat?

Digital Negative is een nieuwe app waarmee je foto's in RAW-formaat kunt maken met de iPhone-camerasensor. Ze worden daarna als DNG-formaat bewaard.

digital negativeDigital Negative is een nieuwe foto-app voor de iPhone. Die zijn er al in vele soorten en maten, maar Digital Negative heeft zich gespecialiseerd in iets wat je op de iPhone niet zo vaak ziet: foto’s in RAW-formaat. De foto’s maak je gewoon met de beeldsensor van de iPhone, waarna je ze later in een fotobewerker die RAW-formaat aankan (Lightroom of Aperture bijvoorbeeld) kunt bewerken. Digital Negative slaat de afbeeldingen op in DNG- of desgewenst in JPG-bestandsformaat.

Wat Digital Negative doet is het opslaan van de rode, groene en blauwe waarden van de pixels in een DNG-bestand, zonder compressie zoals bij JPG. Of dat daadwerkelijk betere foto’s oplevert is een kwestie van uitproberen. Hou er rekening mee dat kopers van de app klagen over het feit dat de app wel eens crasht en onhandig in gebruik is. Over de kwaliteit van de foto’s hebben ze minder te klagen. Toch kan het zin hebben om een echte camera te gebruiken, als je plannen hebt om de RAW-foto’s later nog eens in een app als Aperture te bewerken.

Downloaden: Digital Negative (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

digital negative dark room

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 8:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.