iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 3-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: GoodNotes 5
GoodNotes is een bekende notitie-app die al jaren bestaat. Deze week verscheen een grote update, wat de notitie-app naar versie 5 brengt. Je kan met de app handgeschreven notities maken, aantekeningen maken op PDF-, PowerPoint- en Word-bestanden. Op de iPad werkt de app samen met de Apple Pencil. Volgens de makers is het schrijven in de app net zo natuurlijk als schrijven op papier. Je kan ook je eigen afbeeldingen toevoegen of direct een foto maken. Je notities zijn ook te exporteren en worden gesynchroniseerd via iCloud.

GoodNotes 5.

In versie 5.0 zijn veel verbeteringen toegevoegd. Er is een nieuw mappensysteem, waarmee je onbeperkt mappen en submappen aan kan maken om al je bestanden en notities te ordenen. De zoekfunctie is uitgebreid naar handgeschreven teksten en je kan nu beter horizontaal en verticaal scrollen. De QuickNotes-functie is helemaal nieuw, waarmee je met een enkele tik een nieuwe notitie aan kan maken.

GoodNotes 5 is een betaalde upgrade voor de huidige en nieuwe gebruikers. Er is wel een upgradebundel beschikbaar als je versie 4 al eerder gekocht hebt. Je krijgt dan korting op het allernieuwste deel.

GymKing

GymKing is een workout-tracker waarmee je allerlei types trainingen kan vastleggen. De app houdt de statistieken bij die je zelf invoert, bijvoorbeeld voor je sportschoolbezoekjes. De app is niet helemaal nieuw, maar de nieuwste versie heeft wel een dark mode en nieuwe kleurenthema’s gekregen. Je bepaalt daarmee zelf het uiterlijk van deze app, die er wat ons betreft van zichzelf al heel mooi uit ziet. Als je je jaar sportief wil beginnen, kan deze app je daarbij helpen.

Listen App

Als je graag podcasts luistert (zoals onze iCulture Podcast), maar daar naar jouw mening nog niet de juiste app voor gevonden hebt, dan is het de moeite waard om de Listen App te proberen. Deze app maakt volop gebruik van veegbewegingen, zodat je de app met één hand kan bedienen. De app ziet er stijlvol uit en laat je eenvoudig de volgorde van je wachtrij aanpassen, zodat je makkelijk luistert waar je zin in hebt.

Yonks

Als je van belangrijke mijlpalen houdt, dan is Yonks misschien iets voor jou. Deze app telt af naar toekomstige belangrijke momenten, maar telt ook hoe lang het geleden is dat je bijvoorbeeld 18 jaar werd. Je weet bijvoorbeeld eenvoudig hoe lang het nog duurt voordat je op vakantie kan, maar ook hoeveel dagen geleden je in het huwelijksbootje stapte. De app heeft voor elke onderdeel een kleurrijke uitstraling, dus de app ziet er meteen leuk uit.

Snelweg Sprookjes

Deze nieuwe app komt vooral van pas voor de kinderen op de achterbank. In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft Volkswagen in samenwerking met de organisatie achter de voorleesdagen de Snelweg Sprookjes-app uitgebracht. Dit is een interactieve luisterapp voor kinderen. De sprookjes die worden voorgelezen zijn afgestemd op de route. De omgeving, het tijdstip en het weer spelen dus een rol in het sprookje uit de app. Onderdelen als tunnels, borden en molens zijn in de verhalen meegenomen. Herman en Babette van Veen, Daan Remmerts de Vries en Joke van Leeuwen hebben meegeholpen met het schrijven van de sprookjes. Je kan de app gebruiken op alle Nederlandse snelwegen.

Snelweg Sprookjes.

Seashore

Seashore is een relatief eenvoudige Mac-app, maar hij kan wel goed van pas komen. De ontwikkelaars omschrijven het als een Photoshop Light, waarbij je meerdere lagen kan gebruiken om afbeeldingen te bewerken. Seashore is oorspronkelijk gemaakt door Mark Pazolli en is nu ook beschikbaar via de Mac App Store. De app is helemaal open-source, dus je kan zelf via Github de broncode van de app bekijken.

Uno

Wie kent het spelletje Uno nou niet? Het wereldberoemde kaartspelletje, waarbij je heel hard UNO moet roepen als je nog maar één kaart hebt, is nu ook als officieel app beschikbaar. “Maar er was toch allang een UNO-app?”, horen wij je nu denken. Dat klopt, maar dat waren nooit de officiële apps. De versie van Mattel is nu wereldwijd beschikbaar. De app is nog gratis ook, dus zeker het proberen waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2019, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.