Dieren kijken met nieuwe iOS-apps iPet en Peterest

iPet en Peterest zijn twee nieuwe iOS-apps voor dierenliefhebbers. Met iPet maak je dierenkaarten, terwijl Peterest een Pinterest voor dierenfoto's is.

peterest ipadWebsites zoals Buzzfeed, Mashable en het Can I Haz-imperium hebben er een kunst van gemaakt: fotootjes van dieren. Met een serie foto’s van gillende geiten, katten die zich als mensen gedragen of konijnen met enorme voortplantingsdrang scoor je gegarandeerd een hoop ‘likes’ en +1’s. De nieuwe iOS-apps iPet en Peterest spelen in op die enorme behoefte aan dierenplaatjes. iPet is een nieuwe Nederlandse app waarmee je zelf kaartjes met foto’s in een sprookjesachtige dierenwereld kunt maken. Peterest is voor de wat meer passief ingestelde dierenliefhebber: daarmee kun je bladeren door duizenden foto’s van honden, katten en ander gespuis.

Stompzinnig vermaak? Welnee! We zijn gek op dieren en het kijken naar dierenplaatjes kan een ontspannende bezigheid zijn als je even teveel stress hebt of teleurgesteld bent geraakt in je medemens. Dieren zijn altijd leuk en fotogeniek.

Kaarten maken met iPet

ipet diereniPet is een Nederlandse app voor iPhone en iPad, waarmee je jezelf samen met een dier op de foto zet. Getekende achtergronden zetten je op de kaart als een ware dierenvriend. De kaartjes kun je vervolgens delen via sociale media en e-mail. Je kunt snel een kaartje maken of extra moeite steken in een heel bijzondere collage. De foto’s kun je verplaatsen, draaien en schalen, zowel op de voor- als achtergrond. Er zijn 16 achtergronden beschikbaar, die je zelf kunt manipuleren.

Downloaden: iPet (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Dieren kijken met Peterest

Peterest is een soort Pinterest voor dieren. Je kunt met deze app foto’s delen van je huisdier of kijken naar leuke dierenfoto’s van anderen. Door foto’s als favoriet te markeren maak je je eigen fotocollectie met leuke dieren. Bij het installeren van de app maak je een Peterest-account aan of koppel je je bestaande Facebook-account. Foto’s van dieren zijn te sorteren op datum of populariteit, maar je kunt niet filteren op diersoort. Liefhebbers van kattenfoto’s moeten daarom ook een hoop hondenfoto’s doorwerken. Het draait bij Peterest vooral om het doorbladeren en uploaden van foto’s, meer niet. Je kunt niet reageren op foto’s, je kunt je niet abonneren op foto’s van een bepaalde gebruiker en je ziet ook niet of anderen jouw foto leuk vinden. Wel kun je foto’s delen via Facebook, Twitter en meer sociale netwerken.

Downloaden: Peterest (gratis, universeel, iOS 6.0+)

peterest iphone 1 peterest 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2013, 12:20
Categorie Lifestyle
Onderwerp dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.