DePers Krant: stel zelf editie samen van gratis dagblad op de iPhone

De gratis krant De Pers heeft ter ere van haar vijfde verjaardag een nieuwe iPhone-app uitgebracht: DePers Krant. Daarmee kan je zelf het nieuws dat je van het dagblad wilt lezen, selecteren.

DePers Krant iPhone iPod touch iPadHet gratis dagblad DePers is druk bezig op de iPhone en iPad. In oktober vorig jaar werd de app DePers Nieuws geïntroduceerd, een draagbare versie van de website. Ter ere van de vijfde verjaardag van de krant vandaag, is er een applicatie bijgekomen. DePers Krant biedt de artikelen uit de papieren editie van het medium. De applicatie laat zich echter niet als een krant bedienen, maar gebruikt dezelfde opmaak als de RSS-lezer Taptu. Zo kan je in één scherm eenvoudig door alle laatste artikelen per categorie scrollen. Die categorieën kan je bovendien zelf indelen.


Standaard zijn in de app De Pers vandaag (eigen nieuwsverhalen van de dag), Sport, Lifestyle en Columns zichtbaar. Je kan ze verwijderen en aanpassen met de Editor-knop linksboven. Daar kunnen ook streams toegevoegd worden, waaronder bijvoorbeeld de laatste berichten van de satirische nieuwssite De Speld en de website van DePers zelf. Andere categorieën die je kan toevoegen zijn economie, wetenschap, achtergronden, de Pinokkio-column (waarheden worden doorgeprikt), uit & thuis, games, urban living, het binnenlandse en buitenlandse nieuws, strips, reizen, ondernemers, interviews, showbizz, extra, populaire artikelen en de krant downloaden en lezen in PDF. Daarnaast kan je artikelen toevoegen op basis van de auteur ervan. Er zijn dus nogal wat mogelijkheden om het nieuws naar eigen gelieven in te richten. Stel dat je het harde nieuws liever ergens anders leest, dan kan je DePers Krant bijvoorbeeld vormen als bron van achtergrondinformatie.

Net zoals het voorbeeld Taptu (App Store link) dat door dezelfde ontwikkelaar is ontworpen, steekt DePers Krant visueel ijzersterk in elkaar. De rubrieken staan onder elkaar en je kan horizontaal door de laatste artikelen scrollen. Daarvan zie je constant een foto en een onderschrift. Met een knop rechts in de rubrieksbalk kan je aangeven hoe groot de balk moet worden weergegeven. Bij de instellingen kan je eveneens de lettergrootte aanpassen. Verder worden gelezen artikelen lichtgrijs weergegeven in het hoofdmenu, kan je swipen tussen artikelen, kan je een bladwijzer op een artikel leggen en kun je het delen op de bekende netwerken en sturen naar Instapaper of Read It Later.

DePers Krant is een deftige nieuwsapplicatie gebaseerd op de krant, die op zijn beurt weer is gericht op extra achtergronden en meningen bij het nieuws. Dat maakt DePers Krant voor de iPhone een uitstekende nieuws-app voor erbij.

Downloaden: DePers Krant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.