DePers Krant: iPad-app van gratis dagblad laat je zelf editie maken

De gratis krant De Pers heeft een eigen applicatie uitgebracht op de iPad. Met DePers Nieuws stel je zelf je editie van de krant samen, met keuze uit rubrieken als achtergronden, columns, interviews, strips en De Speld.

DePers Krant iPhone iPod touch iPadOp hoeveel manieren wil je DePers lezen op de iPad? Er zijn al talloze mogelijkheden. Zo kan je de gratis krant downloaden in PDF-formaat vanuit AKO’s MagWorld voor de iPad en de applicatie Paperboy. Eerder al kwam de krant met een op de iPad aangepaste website. Nu, op de vijfde verjaardag van DePers, is er ook een ‘native’ applicatie van het dagblad op de iPad verschenen. DePers Krant kan helemaal op je eigen voorkeuren worden ingericht. Je bepaalt zelf welke rubrieken artikelen wel en niet in beeld komen.


Als je al een andere applicatie gebruikt om snel het laatste nieuws mee te lezen, kan DePers Krant prima dienen als nieuwsapplicatie voor erbij. DePers iPad hoofdmenuDe artikelen zijn afkomstig van de papieren editie van het medium en benadrukken meer de achtergronden en meningen bij het nieuws, dan dat ze op snelheid gericht zijn. Je ziet de rubrieken allemaal onder elkaar in het hoofdscherm, waarbij je horizontaal kan vegen tussen de laatste berichten per rubriek. Die worden altijd aangekondigd door een foto en een onderschrift. Je kan de volgorde van de rubrieken zelf bepalen, zelf rubrieken verwijderen en toevoegen en zelfs de kleur van hun balk aanpassen.

Standaard zijn in de app De Pers Vandaag (eigen nieuwsverhalen van de dag), Sport, Lifestyle en Columns zichtbaar. Categorieën die je kan toevoegen zijn economie, wetenschap, achtergronden, de Pinokkio-column (waarheden worden doorgeprikt), uit & thuis, games, urban living, het binnenlandse en buitenlandse nieuws, strips, reizen, ondernemers, interviews, showbizz, extra, populaire artikelen en de krant downloaden en lezen in PDF. DePers iPad artikelweergaveDaarnaast kan je artikelen toevoegen op basis van de auteur ervan. Ook kan je kiezen voor het Laatste Nieuws. Daarmee loopt alsnog het laatste nieuws van de website van DePers binnen in de app. Een laatste bijzondere vermelding verdient de RSS-feed van de satirische nieuwssite De Speld die je kan toevoegen.

Artikelen die je geopend hebt, worden vervolgens in het hoofdmenu in het lichtgrijs weergegeven. Je kan een bladwijzer leggen op een artikel en onder een knop dan je het doorsturen naar de offline leesdiensten Read It Later en Instapaper. Ook kan je artikelen delen op Twitter, Facebook, LinkedIn en via e-mail.

Downloaden: DePers Krant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2012, 11:39
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen de pers, kranten, rss
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.