DeliTape: tijdelijk gratis je iPhone vermommen als cassettespeler

De iPhone-app DeliTape tovert je iPhone om in een cassettehouder waarin je tegen acht verschillende cassettebandjes aankijkt terwijl de iTunes-muziek uit je telefoon komt.

DeliTape cassettebandje voor de iPhone headerHet scherm van de iPhone en iPod touch is ongeveer zo groot als dat van een cassettebandje. Dat gegeven kan je rustig naast je neerleggen, maar je kan er ook op inspelen. De applicatie DeliTape is momenteel gratis te downloaden. Het pakt de muziek van je iPhone en giet die in de vorm van hét muziekmedium van de jaren tachtig. Je kiest zelf of je telefoon een geel, paars, wit of ander kleurig cassettebandje huist.

Er zijn acht ontwerpen cassettebandjes en van allemaal passen alleen hun zijkanten net niet in beeld. Eigenlijk verschilt dat niet zo heel erg van de walkmans en cassettespelers van weleer: die zetten het bandje ook achter een doorzichtig plastic kapje waarachter een deel van het bandje wegviel. Op het etiket van het bandje zie je in een handgeschreven lettertype welk nummer er draait. Door te porren aan de roterende spools spoel je achter- of vooruit, met een druk erop speel of pauzeer je een nummer. Natuurlijk draaien de spools ook mee tijdens het afspelen.

DeliTape blauwe cassette iPhoneAls je een andere playlist wilt selecteren, kan je kort op het scherm drukken voor meer afspeelmogelijkheden in een normale iPhone-navigatiebalk. Daarin kun je een andere artiest of playlist kiezen en kan je ook een ander ontwerp cassettebandje opzetten. Om het nog meer als vroeger te maken, springt het beeld van de iPhone niet op zwart als je DeliTape draait. Je blijft het cassettebandje dus altijd zien.

Downloaden: DeliTape (tijdelijk gratis, was €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2012, 16:15
Categorie Muziek
Onderwerpen cassette, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.