Who touched my phone: app maakt foto van persoon die je iPhone oppakt

Who touched my phone is een nieuwe iPhone-app waarmee je je telefoon kan beveiligen. Als je de applicatie actief aan hebt staan, maakt die razendsnel een foto van de persoon die je iPhone oppakt en gebruikt.

Who touched my phone spionage-app iPhoneAls je je telefoon even onverhoopt op tafel laat liggen, wat gebeurt er dan mee? Met de nieuwe iPhone-app Who touched my phone achterhaal je wie het toestel oppakt. Als je de telefoon achterlaat met de app actief, maakt die een foto van de persoon die de telefoon ontgrendelt. Degene die je telefoon oppakt, weet van niks. Die stuit op een scherm met populaire YouTube-video’s, die daarna natuurlijk wordt weggedrukt op zoek naar je berichten en foto’s…

Het maakt voor Who touched my phone niet uit. Direct als de slide-to-unlock is voltooid en de app in beeld komt, zet de applicatie de front-facing camera al aan het werk en wordt er meteen een foto geschoten. De toepassing ziet vervolgens niet welke apps je telefoonpakker opent en wat hij uitspookt op je telefoon, maar kan je middels de stiekem gemaakte foto wel wijzen op de dader.

Who touched my phone webcamshotsDe foto’s van de dader krijg je natuurlijk niet te zien in het scherm van populaire YouTube-video’s. Daar is een trucje voor: druk twee seconden het scherm in met twee vingertoppen en je komt in de achterkant van de app terecht. Daar kan je de genomen foto’s zien van iedereen die je telefoon heeft opgepakt terwijl Who touched my phone draaide, of wie de applicatie opstartte – bijvoorbeeld omdat het app-icoontje in de badge het aantal nieuwe spionagefoto’s laat zien.

Bij elke ‘intruder alert’ zie je een datum en tijdstip en als je de locatiegegevens hebt geactiveerd in de app, zie je ook waar de foto genomen werd. Je kan indringers makkelijk ook weer verwijderen uit de lijst.

Downloaden: Who touched my phone? (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2012, 14:22
Categorie Lifestyle
Onderwerpen beveiliging, spionage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.