Deense bank laat klanten betalen met iPhone-foto

Bij de Deense bank Danske Bank kun je een rekening betalen door een foto te maken met je iPhone-camera.

danske bankDanske Bank maakt het klanten wel heel gemakkelijk om te betalen. Gebruikers kunnen voortaan hun rekeningen betalen door een foto te maken en op het scherm te tappen. Ze hebben hiervoor een officiële app gemaakt, voor iPhone, iPad en Android. Gebruikers die geld willen overmaken openen de app, maken een foto van de rekening die ze willen betalen en drukken op de bevestigingsknop. De app bepaalt aan de hand van de foto om hoeveel geld het gaat en op welk rekeningnummer het moet worden geboekt. Zelf intikken van rekeningnummers is daardoor niet meer nodig, al is te hopen dat het herkennen van de gegevens 100% foutloos verloopt.

De app bevat vooral functies die voor klanten van Danske Bank zijn bedoeld, maar het betalen met foto’s is ook voor klanten van andere Deense banken geschikt. Ze kunnen de app gratis downloaden. In Nederland hebben we een dergelijke app nog niet gezien; wel hebben PayPal en Chase Bank (in de VS) apps ontwikkeld waarmee je een cheque kunt incasseren door er een foto van te maken met je iPhone-camera.

Op de website van de bank is een demofilmpje te zien, waar het betalen met een foto overigens niet wordt gedemonstreerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2011, 10:30
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, financieel, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.