Uitzending Gemist heet voortaan NPO, krijgt live tv-functies

De Uitzending Gemist-app staat voortaan als 'NPO' in de App Store. Een nieuw uiterlijk en live tv-opties worden geïntroduceerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NPO teaserDe iPhone-app Uitzending Gemist had al een nieuwe NPO-logo gekregen, en vanaf de vandaag verschenen update staat hij ook gewoon als ‘NPO’ in de App Store. De app-update introduceert een vernieuwde, plattere interface die meer in lijn is met iOS 7. De hoofdfunctionaliteit van de app blijft intact, maar daarnaast zijn er ook een paar nieuwe functies. Het is mogelijk om live naar Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 te kijken, en ook de radiostations van de publieke omroep zijn in de app te beluisteren.

Bij het openen van NPO krijg je een Uitgelicht-pagina te zien waar één programma op centraal staat. Met een swipe zie je een ander programma dat volgens de omroep je tijd waard is. Onderin kan je in nieuwe, kleine tabbladen schakelen tussen uitgelichte programma’s, nieuwe programma’s, meest bekeken programma’s en een alfabetische programmalijst.

Verder is er een belangrijke rol voor de hamburgerknop linksboven in de app. Daarmee kan je ook live tv bekijken en de pagina Kijk later openen: een overzicht van de programma’s die je wilt terugzien. Een tap op een programma toont dan ook Kijk later-knop, waarmee een aflevering naar een speciale lijst wordt gestuurd. Dit maakt het makkelijker om in de loop van de dag een kijklijst op te bouwen die je in de avond helemaal kunt bekijken.

De vernieuwde Uitzending Gemist-app is niet de enige iOS-app waarin je live televisie kan kijken. Veronica Magazine TV-Gids introduceerde de functie vorige week al en biedt behalve Nederland 1, 2 en 3 ook themakanalen als Politiek24 en Journaal24. De Kijk later-lijst van NPO blijft qua functionaliteit overigens nog achter op RTL XL. De applicatie van RTL Nederland biedt sinds vorige week de mogelijkheid je favoriete programma’s te markeren waarvan de volgende uitzending voor je klaargezet wordt in een aparte lijst. Inclusief pushbericht als er een nieuwe uitzending is.

Downloaden: NPO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

NPO bekijk laterNPO hamburger

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 11:06
Categorie Nieuws
Onderwerp uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.