manything icoon groot

Manything maakt van je oude iPhone of iPad een beveiligingscamera

Nog een oude iPhone of iPad in huis? Met Manything maak je er in een handomdraai een beveiligingscamera van.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ManythingAls je veel aan het werk of op reis bent, dan geeft een beveiligingscamera een gerust gevoel voor als je niet thuis bent. Je kan natuurlijk honderden euro’s uitgeven aan een duur beveiligingssysteem. Maar het kan ook eenvoudiger als je nog een oude iPhone of iPad in huis hebt. Met de gratis iOS-app Manything maak je in een handomdraai van je iOS-apparaat een beveiligingscamera.

Eenvoud staat voorop bij Manything. Je registreert eenmalig via e-mail of Facebook een account. Het enige wat je nodig hebt is een iOS-apparaat dat minimaal iOS 6 draait en een internetverbinding. Vervolgens tik je op de knop ‘Record using this device’ en je beveiligingscamera wordt geactiveerd. De app biedt de functies die je van een modern beveiligingssysteem verwacht zoals bewegingsdetectie waarvan je de gevoeligheid zelf kan instellen, en de mogelijkheid om stills (foto’s) te laten maken. Manything kan je push notificaties of een e-mailtje sturen als er beweging waargenomen wordt. Ook kan je kiezen of de camera aan de voor- of achterzijde van je apparaat wilt gebruiken.

De beelden die Manything opneemt worden naar een eigen server gestreamd. Standaard wordt in een lage kwaliteit opgenomen, maar eventueel kun je dit verhogen. Dit betekent uiteraard wel dat je dataverbruik toeneemt. Met dezelfde app kun je op een ander apparaat kijken welke evenementen er tijdens je afwezigheid hebben plaatsgevonden. Je kan op afstand live meekijken en -luisteren. Als beweging waargenomen wordt, wordt gedurende de beweging een korte opname van zo’n 10 seconden gemaakt die je vervolgens als losse fragmenten in de app kan terugkijken.

ManythingManything

In onze tests met de app hadden we de iPad als camera vrij snel aan de praat, maar de bewegingsdetectie is iets wat je wel even rustig in moet stellen. Zo kun je aangeven op welke zones van het beeld de camera moet letten en wat de gevoeligheid moet zijn. Zo voorkom je dat de app je bij elke willekeurige beweging een pushnotificatie of e-mail stuurt. Al met al is het een simpele en goedkope oplossing voor wie geen honderden euro’s wil uitgeven aan een beveiligingssysteem.

Wie gebruikmaakt van productiviteitsdienst If This Then That (IFTT) kan Manything zelfs nog slimmer maken. Stuur bijvoorbeeld een sms’je om de opname starten, laat de app het aantal gebeurtenissen tellen of koppel het aan een locatie-app zodat de opname automatisch wordt gestopt als je thuiskomt.

Pluspunten

  • Voldoende instellingen
  • Handig gebruik van oude iPhone

Minpunten

  • iPhone is nou niet de goedkoopste camera...

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 21:17
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen auto, beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.