De Telegraaf Weer & Verkeer praatje: wat vind je van het weer?

De iPhone-app Weer & Verkeer praatje van De Telegraaf is een bijzondere applicatie waarin je het weer en het filenieuws kan lezen, maar vooral wordt uitgenodigd om een mening over het weer en het verkeer te hebben.

Weer en Verkeer praatje iPhone iPod touchDe krant van wakker Nederland heeft een bijzondere nieuwe app uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Met het Weer & Verkeer praatje kan je de laatste filegegevens en weersvoorspelling zien, maar in de applicatie staat vooral centraal wat jij van het weer en verkeer vindt. Je kan ze beide beoordelen met een duim omhoog of omlaag, ziet hoe plaatsgenoten hebben beoordeeld en kan je mening erover delen via Hyves, Twitter en Facebook.

De vragen ‘Wat vind jij van het weer’ en ‘Wat vind jij van het verkeer’ vind je onderaan de beide pagina’s die je in de app kan openen. De linkerpagina laat het weer zien, de rechter de verkeersinformatie. Ze zijn beide identiek ingedeeld: bovenaan zie je de landelijke scores van de dag aangegeven met plus- en minpunten. Daaronder tref je de gegevens van het moment. Het WeerVandaag wordt automatisch aangepast op je locatie en laat in één aanblik de windrichting en -snelheid zien, de temperatuur, het soort weer en de neerslag. Bij VerkeerVandaag zie je hoeveel kilometer file en hoeveel files er landelijk zijn, en hoeveel in je regio. Daaronder tref, afhankelijk van de pagina, de laatste tweets met de hashtag #weerpraatje of #verkeerpraatje.

Door op het weer of verkeer te drukken, krijg je er uitgebreide gegevens over. Bij VerkeerVandaag worden filegegevens van TomTom geladen. Als er in de buurt geen files zijn, verdwijnt de indicatie van je huidige plaats echter en meldt TomTom dat er geen files in de regio zijn. Het is daardoor onduidelijk welke regio bedoeld wordt.

De weergegevens zijn duidelijker. Het begint met een kort bericht over het weer van de dag over heel Nederland. Met swipes kan kan je op je woonplaats gebaseerde voorspellingen zien van de komende 7 dagen en de komende 24 uur. De laatste wordt niet per uur gespecificeerd, maar per dagdeel. Een weerkaart laat zien hoeveel graden het op verschillende locaties in het land is en de stemmingskaart geeft aan wat de gemiddelde beoordeling is per landsdeel. Tenslotte is er een windkaart die de richting en snelheid van de wind laat zien. Op moment van schrijven correspondeert die helaas niet met de gegevens die op de Weerpraatje-pagina zichtbaar zijn.

Het Weer & Verkeer praatje van De Telegraaf levert niet de meest uitgebreide informatievoorziening over weer en files op de iPhone. In ruil voor reclame is de app echter gratis. Bovendien is hij persoonlijker dan andere apps door de tweets en deelmogelijkheden. Als de hashtags op Twitter aanslaan, kan dit een levendige app worden.

Downloaden: Weer & Verkeer praatje (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 12:50
Categorieën Het weer, Nieuws
Onderwerpen telegraaf, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.