De Standaard brengt avondeditie op iPad uit

De Standaard gaat een avondeditie op de iPad uitbrengen. dS Avond vat de

standaard-avondeditieHet Belgische dagblad De Standaard gaat vanaf 29 april een nieuwe digitale avondeditie uitbrengen. In dS Avond kun je elke werkdag vanaf 17:00 uur het belangrijkste nieuws van de dag lezen, in tekst een beeld. In elke editie staat een interview met een belangrijke persoon, maar je krijgt ook duiding en achtergrondartikelen over complexe gebeurtenissen. De avondeditie bevat bovendien infographics en markante foto’s. Geen snel nieuws dus, maar een overzicht en een terugblik op het nieuws van de dag. De Standaard wijkt daarbij af van de Vlaamse gewoonte om ochtendkranten uit te brengen. Het nieuws van de avond werd overgelaten aan de radio- en tv-journaals. De Standaard is de eerste Vlaamstalige krant die ook ‘s avonds een editie gaat uitbrengen, maar dan wel afgestemd op de tablet.

Er is rekening gehouden met de mogelijkheden van tablets. Teksten, foto’s en infographics zijn aanklikbaar, zodat je zelf een weg kunt zoeken door de informatie. Er zijn ook video’s aanwezig en het kruiswoordraadsel is interactief in te vullen. Er is een aparte redactie aangesteld die het nieuws van de dag uitdiept en voorziet van context. Alle artikelen in dS Avond zijn voor de tableteditie geschreven en niet terug te vinden op de website of in de krant. dS Avond is tot 22 mei gratis te lezen, daarna maakt het deel uit van het digitale en papieren abonnement op De Standaard.

De Standaard is net als veel andere kranten bezig om het onderscheid tussen gratis en betaald nieuws duidelijker te maken. Snel nieuws is gratis te lezen op de website, voor verdieping, achtergrond en opinie kun je bij de betaalde edities terecht. Binnenkort in Apple’s Kiosk (Newsstand).

Tipgever: Willem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 13:50
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, standaard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.