iTunes U krijgt update met notities, zoeken en delen

iTunes U voor iOS heeft een update gekregen voor OS X Mountain Lion. De educatieve app heeft nu een zoekfunctie, kan notities maken en biedt meer mogelijkheden om te delen.

itunes uApple bracht vandaag niet alleen updates uit voor OS X (het langverwachte Mountain Lion), maar ook voor diverse apps die compatibel moeten zijn met Mountain Lion, zoals de kantoorapps Pages, Numbers en Keynote voor iOS. Een app die alweer een paar maanden beschikbaar is, is iTunes U. Ook die kreeg vandaag een update met een aantal nieuwe functies. iTunes U geeft je gratis toegang tot cursussen en andere leermiddelen van bekende scholen en universiteiten. De vernieuwde app bevat een functie om notities te maken tijdens het bekijken van de video’s of het beluisteren van de audiolessen.

Sinds januari is de iTunes U-app verkrijgbaar, toen Apple tijdens een onderwijsevenement ook nieuwe software zoals iBooks Author aankondigde. Het was in die eerste versie van de app al mogelijk om notities te maken, maar in de vernieuwde versie gaat het een stap verder. Via een notitieblok onderaan het scherm kun je iets opschrijven. Ook nieuw is een zoekfunctie voor berichten, opdrachten, notities en cursusmateriaal. Via een share-knop kun je anderen via Twitter, e-mail of sms-berichten op de hoogte stellen van een interessante cursus. De iTunes U-app is gratis te downloaden.

Ook nieuw is dat leraren van de lagere school nu zelf lessen kunnen aanmaken in iTunes U. Elke leraar kan 12 niet-openbare lessen maken en daarbij verwijzen naar allerlei media, zoals iBooks, studieboeken, apps, video’s of documenten van Pages of Keynote. Voorheen moesten leraren hun studiemateriaal aanmelden voor een verificatieproces, zodat de lessen pas na goedkeuring beschikbaar kwamen. Voor het publiceren van openbare lessen is nog steeds verificatie nodig, maar leraren die het in beperkte kring beschikbaar willen stellen aan eigen leerlingen, hebben nu meer vrijheden om dat te doen. iTunes U bevat onderhand 500.000 audio- en videolessen van 1.000 universiteiten. De lessen zijn al 700 miljoen keer gedownload. De iOS-app is 14 miljoen keer gedownload.

Downloaden: iTunes U (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 21:40
Categorie Onderwijs
Onderwerp onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.