iOS game-update: Nederlandse online game Sixes, Magic Wingdom, CG Dirt Devil en koopjes

Magic Wingdom is een verslavend nieuw iPhone-spelletje waarin je eieren die in het beeld rollen, via een lijntje moet combineren met gelijkgekleurden om ze te verwijderen. Bij de eerste de beste botsing is het afgelopen!

GU WO Magic Wingdom header iPhone iPod touchHet is groen en het skiet kronkelend van een berg? Het is oranje en het is allang beneden? Een slalom. En een mandalrijntje. Wat we eigenlijk willen zeggen, is dat deze iOS game-update in het teken staat van kleuren. In zowel het Nederlandse online spel Sixes met een Wordfeud-achtige multiplayer, als in het het lijntjestrekspel Magic Wingdom gaan verschillende kleuren ongeveer net zo goed samen als humor met bovenstaande grappen.

Sixes: Nederlands online spelletje

GU WO Sixes iPhone iPod touch online dominoSixes is een spel dat we veel te lang hebben laten liggen in deze rubriek. Het spelletje doet namelijk twee dingen goed: het komt uit Nederland, dat is één, en het is een online spelletje dat je beurtelings dus in je eigen tijd speelt tegen iemand anders op de wereld. Het idee kan je het beste omschrijven als Domino met kleuren. Je hebt op je plankje blokken met verschillende kleuren en verschillende vormen die je kan aanleggen aan de eerste rij op het bord. Je mag elke beurt net zoveel blokken aansluiten als je kwijt kan, als óf de vorm óf de kleur maar aansluit. Het listige van het spelletje is dat je elke beurt één kant op mag werken, waardoor de kans groot is dat je laatst neergelegde kleur of vorm een mooie rij van de tegenstander in de hand werkt. En hoe langer de rij is die je aanlegt, hoe meer punten je ervoor krijgt. Nondeju, dergelijke spelletjes zijn zo’n beetje lastiger uit te leggen dan dat ze zijn, want je snapt vanaf moment één wat de bedoeling is: je steentjes kwijtraken en aan het einde meer punten verzameld hebben dan de tegenstander. Mocht je het toch niet snappen, dan kan je een instructievideo van twee minuten volgen. Ons advies: maak een account aan, zoek een willekeurige tegenstander of een vriend op en begin met spelen. Deze Wordfeud, Scrabble, Domino, of hoe je het ook wil noemen met kleuren is leuk genoeg om in ieder geval eens te proberen.
Downloaden: Sixes (gratis)

CG Dirt Devil steekt de middelvinger op

GU WO CG Dirt Devil iPhone iPod touchEen beetje iPhone-game is van zichzelf grappig bedoeld of probeert het in ieder geval te zijn, maar hier hebben we er een die zichzelf iets te serieus neemt hoor. CG Dirt Devil is als highscore-spelletje niks nieuws onder de zon. Je zit op een crossfietsje en probeert zover mogelijk te rijden naar een highscore. Je mag onderweg natuurlijk niet struikelen of botsen tegen de minste of geringste objecten, want daarmee is je poging ten einde. Tenzij je een power-up pakt die je bijvoorbeeld tijdelijk beschermt. Qua gameplay doet Dirt Devil echt niks bijzonders. Qua aankleding is het een ander verhaal, want het cartooneske uiterlijk van het spel gaat gepaard met beelden van echte crossers, de zwaar aangezette tekst van een racer die zijn droom vervolgt en harde rockmuziek. Verrassend!
Downloaden: CG Dirt Devil (€1,59)

Trailer van de Dag: Magic Wingdom

GU WO Magic Wingdom iPhone iPod touchEven een quote van iemand die ondergetekende op vakantie betrapte op het spelen van Coin Dozer: “Tja, simpele games zijn meestal het leukst.” Speciaal voor jou, beste vriend, en voor iedereen anders die die mening is toegedaan, is Magic Wingdom vandaag de Trailer van de Dag. Dat ligt niet aan de trailer zelf, want daarin steekt de baldadig herhalende muziek van het spel de kop op. Het is wat suf, we weten het. Maar het is wel leuk om te doen. Aanvankelijk op slakkentempo, rollen er gekleurde eieren in het scherm die je moet combineren met elkaar door lijntjes te trekken. Hoe meer eieren je van een kleur samen rijgt, hoe meer punten je krijgt. Maar… als een ei een ander gekleurd ei aanraakt, heb je de spreekwoordelijke poppen aan het dansen en wordt je poging naar de highscore afgekapt. Wedden dat je het spel nog eens oppakt om het zogenaamd nog één kans te geven?
Downloaden: Magic Wingdom (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=djTxWPSU6XE

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied van de iPhone en iPod touch, vraag je? Ja, hier natuurlijk. Als op elke werkdag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 20:01
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, multiplayer
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.