De Lokale Omroep: uitzending gemist en nieuws uit de regio

De iPhone-app De Lokale Omroep laat het regionieuws zien van de plaats waar jij op dat moment bent. Je kan nieuwsberichten lezen, een programmagids raadplegen en uitgezonden televisiefragmenten terugkijken.

De Lokale Omroep iPhone appBinnenkort kan je, waar je ook bent in Nederland, het lokale nieuws opvragen op de iPhone. Daar moet de iPhone-app De Lokale Omroep voor gaan zorgen, die zonet is uitgekomen in de App Store. De applicatie is een initiatief van OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Voorlopig zijn vier lokale radio- en televisiezenders te vinden in de app, maar dat moeten er snel meer worden. Uiteindelijk moet je overal in het land het lokale nieuws van de plek zien waar je op dat moment bent.

De Lokale Omroep radiofragmentenDat kan met de locatiefunctie van de iPhone die je kan activeren bij het opstarten van de app. Daarna kan je de functie nog aanzetten in het tabblad DLO. Ook kan je handmatig je postcode invoeren om te zien over er regioverslaggeving aanwezig is van het gebied, maar zolang er nog vier zenders zijn, werkt de functie ‘Bekijk alle omroepen’ het best. Vooralsnog zijn alleen Omroep Venlo, ROS TV (Zundert), Schagen FM en Siris Asten Someren te vinden in de toepassing. In de komende maanden moet De Lokale Omroep landelijk dekkend worden.

Ongeacht welke omroep je kiest, blijven de tabbladen hetzelfde. In het meest linkse tabblad tref je de laatste nieuwsberichten, getopt door een balk met headlines waarin foto’s de hoofdmoot spelen.

De Lokale Omroep artikelLang niet alle berichten bij de proefomroepen hebben echter afbeeldingen en dat is een misser als foto’s zo’n prominente rol spelen. Ook in de (overigens goed leesbare) artikelweergave is een artikel met foto vele malen fraaier dan een zonder.

Helaas bieden niet alle zenders uitzending gemist-fragmenten aan. Ook hebben niet alle kanalen een programma-overzicht ingevuld. Je kan je voorstellen dat zenders er dubbel werk voor moeten verrichten om dat aan te bieden voor de website en de app apart en dat daar niet altijd genoeg mankracht voor is. Wat het extra frappant maakt, is dat er geen livestreams voorhanden zijn van de radio- en televisiekanalen. Die worden de komende versies geïntroduceerd, liet de ontwikkelaar aan iPhoneclub weten.

Downloaden: De Lokale Omroep (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 17:01
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp omroep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.