CouchSurfing: overal een slaapplaats regelen met de iPhone

CouchSurfing is op de iPhone verschenen en dat betekent dat reizigers en andere leden van de CouchSurfing-community nu ook op de telefoon een slaapplaats kunnen aanbieden en verzoeken aan andere reizenden.

CouchSurfing iPhone iPod touchHet beschikbaar komen van de CouchSurfing-app heeft eigenlijk veel te lang geduurd, maar eindelijk is hij er. Reis je rond en heb je een slaapplaats nodig waar dan ook ter wereld, dan grijp je voortaan naar de iPhone om met deze app te bekijken welke mensen je (kostenloos) een nachtje onderdak bieden. Ook kan je zelf een slaapplaats aanbieden aan personen die een slaapplek in jouw buurt zoeken. Je gebruikersprofiel vul je nog steeds in op de website. De app is vooral een handige to-go uitkomst waarop je kan zien of je nieuwe uitnodigingen of verzoeken binnen hebt gekregen.

CouchSurfig verzoek van een surferDat het aanmelden op de website gebeurt is niet zo vreemd. CouchSurfing wil natuurlijk niet de site zijn waarop reizigers in de handen vallen van slaapplaats-aanbieders met dubieuze bedoelingen. Daarom verzoekt de site je gegevens in te vullen die je identiteit verifiëren en is er een groot feedback-systeem waarin alle reizigers die je hebben ontmoet, een goede, neutrale of negatieve referentie over je achter kunnen laten. Dat zijn allemaal dingen die je op de website invult, evenals je foto(‘s), levensvisie en hobby’s.

Wat je wel ziet in de app, zijn mensen die een plek voor je aanbieden. Daarvan zie je de algemene informatie en foto’s van een persoon en kan je een lijst met referenties, recensies eigenlijk, over iemand opvragen. Ook kan je zien wie zijn of haar vrienden zijn en waar ze vandaan komen – om te zien of het een vertrouwd persoon is binnen de CouchSurfing-gemeenschap.

CouchSurfing foto's van een gebruikerMet de CouchRequest-knop kan je een verzoek indienen voor een slaapplek. Je geeft aan wanneer je komt, wanneer je vertrekt en met hoeveel surfers je bent. Je kan jezelf in het verzoek introduceren en je kan aangeven waarom je die persoon specifiek wil ontmoeten.

In de pagina Couch Requests zie je binnengekomen verzoeken van mensen die een slaapplek aanbieden als je rondreist (en dat hebt aangegeven op de website) en van mensen die een slaapplek bij je hebben aangevraagd. Als je een grootgebruiker bent van de dienst, kan je via tabbladen meteen je verzoeken sorteren op bevestigingen, afzeggingen en twijfelgevallen.

CourchSurfing is een bijzondere en ook wel spannende manier om mensen te leren kennen. Dat is met de iPhone-app alleen maar makkelijker gemaakt.

Downloaden: CouchSurfing (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 16:00
Categorieën Reizen, Sociaal netwerken
Onderwerpen reizen, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.