De Kiekeboes’ nieuwste strip eerst op iPad uitgekomen

Het laatste stripboek in de stripreeks De Kiekeboes is uitgekomen op de iPad voordat de papieren versie van 132 - Alle Eendjes in de schappen ligt. Je kan de iPad-strip op eigen tempo doorlezen of laten afspelen als een film.

De Kiekeboes Alle Eendjes headerHet laatste deel van de langlopende en in België zeer populaire stripreeks De Kiekeboes is uitgebracht op de iPad. Daarmee loopt de app voor op de papieren variant van de strip, die pas op 13 juni uitkomt. Het is geen foutje, maar een promotieactie van Standaard Uitgeverij om aandacht te vragen voor de eerste strip-app na Suske en Wiske eind vorig jaar. Je kan het verhaal Alle Eendjes niet alleen in stripvorm lezen, maar ook in ingesproken en van geluidseffecten voorziene videovorm.

De Kiekeboes tram en navigatiebalkHet maakt boek 132 van De Kiekeboes een zwaargewicht op de iPad. De applicatie weegt maar liefst 677 MB, dus je moet wel wat ruimte op het tablet vrij hebben of vrij maken. De zwaarte zit voornamelijk in de tekeningen op de schermresolutie van de iPad en het feit dat je de gehele strip geanimeerd kan laten afspelen. Op tamelijk rustig tempo, wordt zo het hele verhaal, venster na venster, doorgenomen. Alle stemmen en geluiden die vermeld worden in een venster, zijn ingesproken of nagedaan. Het brengt het verhaal tot leven, maar het is wel even wennen dat door de wolf geverfde stripfiguren opeens een stem hebben die je er niet zelf bij bedacht.

Met een tik op het scherm, roep je een navigatiebalk in beeld waarmee je snel naar een pagina kan bewegen. De strippagina’s zijn aangepast op het scherm van de iPad en komen qua formaat over met een halve pagina van het stripboek. Die optimalisatie zorgt ervoor dat de strip leesbaar is, maar maakt de app blijkbaar ongeschikt voor de iPhone – want die versie moet je als aparte app voor 3,99 euro kopen.

Op de website van De Kiekeboes worden de stemacteurs uit het verhaal toegelicht.

Downloaden: De Kiekeboes: Alle Eendjes HD (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 14:14
Categorieën Belgische apps, Boeken
Onderwerpen standaard, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.