iculture-populaire-apps
Populaire Apps

De 25 mooiste apps en games voor je nieuwe iPad

Nieuwe iPad gekocht of gekregen? iPadclub zet de beste en mooiste apps op een rij om het optimale uit je nieuwe iPad te halen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Mooiste apps voor nieuwe iPad 3Lag er vanochtend een iPad onder de kerstboom? Gefeliciteerd! Om je op weg te helpen zet iPadclub.nl de handigste, mooiste en beste iPad-apps en games op een rij. Alle genoemde apps werken op de grote iPad en iPad mini.

De aanduiding ‘universeel’ houdt in dat de app zowel op de iPhone als iPad te installeren is. Er zijn ook apps die alleen voor de iPad beschikbaar zijn, of waarbij je de iPhone- en iPad-versie apart moet aanschaffen. Let op: prijzen en systeemeisen kunnen in de loop van de tijd veranderen.

Nieuws en lezen

Mooie iPad apps nieuws en lezen Pulse News

Flipboard – De laatste artikelen in je eigen interessegebieden en het laatste nieuws van je Facebook-nieuwsfeed en Twitter-timeline: Flipboard combineert het in een strak, magazine-achtig uiterlijk waarin je het allemaal kan lezen. Dat pakte uit als een succesformule: Flipboard wordt vaak genoemd als hét voorbeeld van digitaal publiceren en Apple riep Flipboard uit tot iPad-App van het Jaar.
Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 4.2+)

Reeder for iPad – De meest rustige en stijlvol ogende RSS-nieuwslezer op de iPad gaat al lang mee, maar is nog steeds geliefd door velen. Het werkt samen met Google Reader om automatisch de laatste berichten van je favoriete nieuwssites te tonen. Er is een apart verkrijgbare iPhone-versie.
Downloaden: Reeder for iPad (€3,99, iPad, iOS 4.3+)

Pulse News (Afgebeeld) – Een andere RSS-nieuwslezer voor de iPad met een zwarte en meer fotorijke uitstraling. Pulse News is minder geschikt voor de grootverbruiker van nieuwsbronnen, maar is perfect om een handvol websites mee in de gaten te houden. De app doet zelf ook suggesties.
Downloaden: Pulse News (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Instapaper – Een strak vormgegeven applicatie waarin je artikelen offline terug kan lezen. Honderden apps hebben ondersteuning voor Instapaper, zodat je bijvoorbeeld bij het lezen van een artikel in je favoriete nieuwsapp deze kan doorsturen naar Instapaper. Op een later moment kun je dan rustig een lang artikel lezen. Instapaper wordt gemaakt door een van de bekendste en meest geëngageerde iOS-ontwikkelaars, Marco Arment.
Downloaden: Instapaper (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Creatief

Mooie iPad apps creatief djay

iPhoto – Apples eigen fotobewerkingsprogamma op de iPad blinkt uit in veelzijdigheid. Je kan er een eigen fotokalender mee maken, waarmee je collecties foto’s voorziet van een datum en locatie op de kaart, maar het is ook een serieus instrument. Zo kan je gedeelten van foto’s markeren om bijvoorbeeld te vervagen of verkleuren.
Downloaden: iPhoto (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Garageband – Apple’s populaire app voor muzikanten. Met Garageband maak je muziek via ingebouwde slimme instrumenten zoals gitaren, drums en piano’s. Maar je kunt de app ook gebruiken om opnames met echte instrumenten te maken, waarbij je de iPad via accessoires als de iRig aansluit op een gitaar of ander muziekinstrument. Meezingen via een aangesloten microfoon? Ook dat kan.
Downloaden: Garageband (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Sketchbook Pro – Tekenen op de iPad was al leuk, maar op een retinabeeldscher is het vooral fijn. Sketchbook Pro was de eerste app die de nieuwe beeldkwaliteit van retina iPad-schermen ondersteunde. Het biedt je zes tekenlagen en een canvas van 2048 x 1536 pixels.
Downloaden: Sketchbook Pro (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

djay (Afgebeeld) – Leg nummers uit je muziekcollectie op de virtuele draaitafel, speel met ze, laat er effecten op los en mix ze in als een professionele dj. De anders nogal dure (€17,99) app djay is tijdens de kerst met korting te koop.
Downloaden: djay (€8,99, iPad, iOS 4.3+)

Schrijven

Mooie iPad apps schrijven Day One Journal

Evernote – De standaardkeuze als je op zoek bent naar een snelle manier om notities te maken. Je kan ze zoektermen meegeven, foto’s en audio toevoegen. Evernote wordt ondersteund door diverse andere apps en is op bijna elk platform aanwezig. Je kunt de notities snel doorzoeken op smartphones, tablets en laptops, ook van andere merken dan Apple.
Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 5.0+)

iA Writer – Een simpele en afleidingsvrije tekstverwerker met een bijzondere eigenschap. Om de tekst niet te klinisch over te laten komen op het Retina-beeldscherm, is er gekozen voor een lettertype waarmee het lijkt alsof je op een typemachine schrijft. iA Writer slaat bestanden online op via Dropbox of iCloud zodat je op andere apparaten verder kan werken.
Downloaden: iA Writer (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Daedalus Touch – Iets duurder van iA Writer, maar ook misschien nog wel sjieker. Daedalus Touch biedt drie verschillende lettertypen en laat je bestanden exporteren naar PDF- en ePub-formaat, zodat je jouw documenten ook als e-Book kan aanbieden aan anderen. Ook heb je Google en Wikipedia meteen bij de hand.
Downloaden: Daedalus Touch (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

Day One Journal (Afgebeeld) – Een stijlvolle, bijna minimalistisch uitgevoerde dagboek-app die je net als Evernote ook als notitieblok kan gebruiken. Je kan een wachtwoord op de applicatie zetten en opmaak aan de tekst toevoegen middels markdown-code.
Downloaden: Day One Journal (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Sociale netwerken

Mooie iPad apps sociale netwerken Tweetbot

Tweetbot (Afgebeeld) – De slimste Twitter-cliënt op de iPad. Tweetbot zette de maatstaf voor andere Twitter-apps, wat gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve bediening betreft. De dienst laadt nieuwe berichten live in, ondersteunt meerdere Twitter-accounts en is sneller dan de officiële Twitter-app. Wel jammer dat je de iPhone-app van Tweetbot apart moet aanschaffen.
Downloaden: Tweetbot (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

Vermaak

Mooie iPad apps vermaak Star Walk

IMDb – ‘s Werelds grootste online database voor films en series is geoptimaliseerd voor het retina iPad en dat is wel zo fijn als je je serieus wil verdiepen in de informatie, trivia, foto’s en trailers van aankomende kaskrakers. De IMDb-app kreeg onlangs nog een fikse update met de 250 hoogst gewaardeerde films en een watchlist voor films die je altijd nog eens wilt bekijken.
Downloaden: IMDb Movies & TV (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Vimeo – Je moet het ze nageven: het is een knappe prestatie. Vimeo is op een of andere manier uitgegroeid tot hét videoplatform voor animatiefilms, stijlvolle videoclips, filmische experimenten en andere prachtige HD-video’s. Ook de app zelf is Retina-proof.
Downloaden: Vimeo (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Star Walk for iPad (Afgebeeld) – Richt de iPad naar de hemel en Star Walk vertelt je welke sterren je ziet. En geeft er vervolgens ook allerlei informatie over. Met Star Walk neem je een interactieve kijk in het heelal, met inspirerende beelden en allerlei weetjes.
Downloaden: Star Walk for iPad (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

Games voor de gamer

Walking Dead

Walking Dead: The Game (Afgebeeld) – De wereld is gevuld met zombies en het is aan jou om zo goed mogelijk te overleven. Dit doe je door op belangrijke momenten moeilijke keuzes te maken, waarbij vaak levens op het spel staan. Niks is zwart-wit, waardoor spelmomenten vaak realistisch en meeslepend zijn. Let wel op: na de initiële download moet je extra betalen voor de overige vier hoofdstukken.
Downloaden: Walking Dead (tijdelijk gratis, universeel, met in-app aankopen)

Infinity Blade II – Het paradepaardje van Epic Games waarmee Apple keer op keer laat zien hoe krachtig haar nieuwe systemen zijn. Infinity Blade is een prachtig zwaardvechtspel waarin je de aanvallen van de tegenstanders moet pareren met vlugge reflexen en vingervegen.
Downloaden: Infinity Blade II (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Modern Combat 4: Zero Hour – Call of Duty voor de iPad. In dit knappe schietspel kijk je door de ogen van een soldaat en kom je op allerlei uithoeken van de wereld in confrontaties terecht. Het spel heeft een intensieve singleplayer, maar kan ook online gespeeld worden.
Downloaden: Modern Combat 4: Zero Hour (€5,99, universeel, iOS 4.3+)

TouchGrind BMX – Dit is niet alleen een game waarin je nieuwe levels vrijspeelt door zo goed mogelijk met je vingers te stunten op een skateboard, crossfiets of driewieler; dit is ook een manier van tot rust komen in de fraaie, steriele omgevingen met rustige geluiden.
Downloaden: Touchgrind BMX (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Sky Gamblers: Air Supremacy – Visueel indrukwekkend straaljagerspel dat Apple toonde om de kracht van de nieuwe iPad te demonstreren. Vlieg boven water en over land in de modernste gevechtsvliegtuigen en schiet je tegenstanders uit de lucht.
Downloaden: Sky Gamblers: Air Supremacy (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Real Racing 2 HD – Hét racespel dat altijd vooraan staat als Apple een nieuwe techniek introduceert. Zo kan je met verschillende iPads of iPhones bij elkaar met maximaal vier spelers op je HDTV racen met behulp van de Apple TV. Het is ook gewoon een goed racespel, met vooral een realistisch moeilijkheidsniveau.
Downloaden: Real Racing 2 HD (€0,89, 4.0+)

Games voor iedereen

Rayman Jungle Run

Asphalt 6 en 7 – Met vier spelers racen op je HDTV én genieten van de nieuwe hoge schermresolutie kan ook in Asphalt 6, een racespel voor de iPad dat zich meer dan Real Racing 2 richt op de lol. Zo kan je tijdelijke turbo’s van het wegdek rapen en zijn er allerlei te ontdekken sluiproutes om je felle tegenstanders te snel af te zijn. Een nóg betere deal: Asphalt 7, de opvolger die momenteel maar €0,89 kost.
Downloaden: Asphalt 6: Adrenaline HD (€4,49, iOS 3.1.3+)

Rayman: Jungle Run (Afgebeeld) – Ren als de titulaire held door met detail ingerichte levels heen, terwijl je zoveel mogelijk gouden ‘lums’ uit de lucht probeert te grijpen. Rayman: Jungle Run speelt als een eindeloos renspelletje, maar met als wezenlijk verschil dat ieder level een begin en een eind kent. Een beetje van Jetpack Joyride met een beetje van Mario.
Downloaden: Rayman: Jungle Run (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Flight Control Rocket – Hectisch maar verslavend spel waarin je door lijntjes te trekken, zoveel mogelijk ruimteschepen moet landen op het moederschip. Er zijn tig soorten schepen en ze overvallen je in vlagen. Als je drie keer botst, is het Game Over.
Downloaden: Flight Control Rocket (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Azkend 2 HD: The World Beneath – Een van de spannendste match-3 puzzelgames heeft een audiovisueel indrukwekkend gevolg gekregen op de iPad. In Azkend 2 speel je diamanten van het speelbord door er een lijntje tussen te trekken. Hoe verder je komt, hoe meer je moet wegspelen in steeds minder tijd.
Downloaden: Azkend 2 HD: The World Beneath (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Angry Birds Star Wars HD – In alweer dit vijfde Angry Birds-spel katapulteer je vogels om gebouwen kapot te maken, maar met één wezenlijk verschil: alle vogels zijn Star Wars-personages met de daarbij horende speciale krachten. Zo kan de rode vogel als Luke Skywalker muren kapot hakken met een lightsaber, terwijl een Obi Wan-vogel met de ‘force’ objecten omver duwt zonder ze te raken.
Downloaden: Angry Birds Star Wars (€0,89, iOS 4.3+)

Run Roo Run – Rustig platformspelletje waarin je op precies de juiste momenten op het scherm moet tappen om succesvol door levels heen te springen. Bevat meer dan 200 levels van allemaal één scherm groot.
Downloaden: Run Roo Run (€0,89, universeel, iOS 3.2+)

Een eerdere versie van dit artikel verscheen op 23 maart 2012. Oude reacties (vooral over specifieke prijzen van apps en voorraadsituatie derde generatie iPad) worden niet meer getoond.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2012, 8:29
Categorie Uncategorized
Onderwerpen applijst, populaire apps, software

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.