DataMan Pro terug in App Store, nog geen dataverkeer per app

DataMan Pro is terug in de App Store. De app waarmee je dataverkeer kunt monitoren is aangepast voor iPhone 5 en iOS 6, maar kan nog niet dataverkeer per app meten.

dataman-pro-kleinWe hebben op iPhoneclub al regelmatig geschreven over DataMan, de app waarmee je je dataverkeer in de gaten kunt houden. DataMan Pro was extra handig, omdat je daarmee het dataverkeer per app kon volgen dankzij de functie App Watch. We weten niet precies wat er misging, maar DataMan Pro verdween plotseling uit de App Store, tegelijk met soortgelijke apps zoals My Data Manager. Na afwezigheid van een paar maanden is DataMan Pro opeens weer terug, met een compleet vernieuwde app. Helaas zullen eerdere gebruikers van DataMan Pro de app opnieuw moeten aanschaffen.

DataMan Pro heeft een nieuw icoontje en een hogere prijs gekregen, maar is qua functionaliteit wel wat achteruit gegaan. De functie App Watch zit er nog in, maar laat alleen zien welke apps data hebben verbruikt. De hoeveelheid data per app wordt niet meer getoond, maar de ontwikkelaar belooft in een e-mail aan iPhoneclub dat de functie terugkomt:

This version 6.0 shows the apps and iOS services that are eating your data but doesn’t show the usage per app stats. We’re working on this and iPad support for our next update.

Ze moeten ook wel, want concurrerende apps als Onavo Count (pas verschenen) geven wel gebruikscijfers per app. Onavo pakt het echter anders aan: die houdt niet het dataverbruik op je toestel in de gaten, maar stuurt al het 3G-dataverkeer langs een eigen server, zodat ze op afstand in de gaten kunnen houden welke apps de meeste data verbruiken. Je geeft er wat privacy voor op, maar je hebt wel beter inzicht in de apps die je beter niet meer op de achtergrond actief kunt laten zijn.

dataman-pro-2   dataman-pro-3

Concurrent My Data Manager is ook van plan om de gedetailleerde verbruikscijfers per app terug te brengen in de app. Die update komt er binnenkort aan en vereist geen aparte app. Huidige gebruikers kunnen straks gewoon updaten.

DataMan Pro ondersteunt in de nieuwe versie nu de iPhone 5 en is minder hongerig wat batterijverbruik betreft. Je krijgt een lijstje te zien van apps die data hebben verbruikt (zie lijstje hierboven) n je kunt ook nog steeds op de kaart zien op welke plekken je de meeste data hebt verbruikt. Zo kun je bij een plotselinge ‘bill shock’ achterhalen op welke plekken het misging. Misschien herinner je je dat je op de betreffende plek een filmpje hebt zitten kijken, of iets anders hebt gedaan wat veel data slurpte. De app reageert sneller maar vereist wel iOS 6.0 of hoger en een flinke portemonnee, want €8,99 voor een datamonitor is wat aan de prijzige kant. Zeker omdat de twee concurrenten gratis zijn.

Downloaden: DataMan Pro (€8,99)

Ook verkrijgbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2012, 10:44
Categorie Diensten
Onderwerp dataman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.