Instanews iPhone-app weet wat er gebeurt op de aardbol

Instanews is een nieuwsapplicatie voor iPhone, waarmee je nieuws uit meerdere bronnen kunt doorlezen.

instanews plaatjeHeel wat ontwikkelaars willen het succes van Instagram nadoen. Ze maken een app, noemen het Insta-nogwat en hopen dat op een mooie dag Facebook langskomt als een soort Insta-collect-them-all. Instanews is niet origineel wat de naam betreft, maar probeert zich wel op een aantal andere punten te onderscheiden van de groeiende hoeveelheid nieuwsapps. Instanews heeft geen eigen redactieteam, maar slurpt de nieuwtjes automatisch bij elkaar. De app heeft daarbij goed gekeken naar apps van anderen: het heeft de tegelstructuur van Windows Phone en de doorbladerbaarheid van Flipboard.

Op het hoofdscherm vind je vierkante blokken met een nieuwsfoto van het belangrijkste nieuws uit de categorieën Breaking News, Politiek, Tech, Wetenschap, Amerikaans nieuws, Gezondheid en meer. Natuurlijk is er ook een part blokje over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tik je op een categorie, dan kun je doorbladeren naar nieuwsitems van verschillende bronnen. Via een webview kun je het originele artikel doorlezen.

instanews electionsInstanews is momenteel alleen beschikbaar op de iPhone, het is geen universele app. De app werkt snel en heeft als voordeel dat je toegang krijgt tot een hoop bronnen, zonder dat je een stuk of tien afzonderlijke apps hoeft te installeren. Voor Nederlandse en Belgische sites wil je misschien wel de eigen apps hebben, maar voor Engelstalig nieuws kan dit gewoon handig zijn. Je wilt bijvoorbeeld wel weten wat een rechtse mediaclub als Fox News over een bepaalde gebeurtenis heeft geschreven, maar hebt geen zin om de Fox-app te installeren. Je kunt in Instanews ook push notificaties instellen, zodat je weet wanneer er over jouw favoriete onderwerp wordt geschreven. Ondersteuning voor meerdere lees later-diensten zoals Instapaper is er niet, alleen Pocket wordt ondersteund.

Downloaden: Instanews (€1,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2012, 18:10
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.