Dagboek-app Roller Journal stelt je vragen over je dag

Roller Journal is een leuke dagboek-app voor de iPad die je vragen voorlegt over hoe je dag was. Zo begin je niet elke dag met een leeg vel papier - en je bepaalt zelf welke vragen aan je worden gesteld.

Roller Journal iPad dagboek-app headerDe dagboek-applicatie Roller Journal die al eerder op de iPhone te downloaden was, is na de laatste update ook verkrijgbaar op de iPad. Het virtuele dagboek komt van de hand van de Nederlandse ontwikkelaar Infoding.com en heeft een interessante insteek. Het schotelt je geen leeg vel papier op waarop je dag kan doornemen, maar stelt je gerichte vragen over je dag. Je bepaalt zelf welk vragen je vaak, af en toe en altijd worden gesteld en kan ook vragen voor jezelf formuleren.

Roller Journal vragenpakketRoller Journal is uitgevoerd in het Engels, maar je kan natuurlijk makkelijk zelf Nederlandse vragen invoeren. In de instellingen van de app bepaal je welke vragen je hoe vaak worden gesteld. Engelse standaardvragen als ‘Wat was de grootste beslissing van je dag’, ‘Waar maak je je zorgen over’ en ‘Wat is je doel voor morgen?’ staan van zichzelf onder de willekeurig langskomende vragen, maar je kan ze eenvoudig oppakken en verslepen naar de criteria ‘altijd vragen’ en ‘nooit vragen’. Door op een vraag te tikken, kan je hem ook nog verwijderen of wijzigen. De plusknop laat je een nieuwe vraag invoeren.

Als je een dagboekverslag invult in Roller Journal – je geeft zelf aan op welk tijdstip de app een herinnering daartoe pusht – zie je de eerste vraag meteen in beeld en kan je beginnen met antwoorden. Boven het toetsenbord kan je met een knop Another Question een volgende vraag vuren. Met de knop Free Form wordt er een streep(je) gezet onder de vragen en kan je uit jezelf verder schrijven. Je kan vragen en antwoorden delen per e-mail, Twitter, Facebook en op je Tumblr-weblog.

Roller Journal dagboek-app iPad vragen kiezenLeuk aan Roller Journal is dat de app bijhoudt wat je schrijft. In het hoofdscherm zie je hoeveel dagboeken je hebt geschreven, hoeveel vragen je beantwoordde, hoeveel woorden je schreef en kan je zien op welke dag je op welk tijdstip het vaakst je verslag invult. Nog leuker is dat je een vraag van een dagverslag na het invullen kan aantikken om te zien wat je elke keer op die vraag hebt geantwoord. In de linkerbalk in beeld zie je dan een overzicht van de data waarop je de vraag hebt beantwoord.

Voor 79 cent per stuk kan je in de app een vragenlijst toegespitst op schrijvers en op reizigers downloaden. Desgewenst kan je een wachtwoord op je dagboek zetten. Je kan je dagboek backuppen via de online opslagdienst Dropbox. Helaas worden de iPhone- en iPad-app niet gesynchroniseerd, zodat je op de twee apparaten gedwongen wordt meerdere dagboeken bij te houden. Een update met die functionaliteit is welkom.

Downloaden: Roller Journal (€1,59, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 19:28
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp dagboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.