iOS game-update: vermoord de wereld in Plague Inc, Battle Monkeys en koopjes

Drie nieuwe fantastische spellen voor de iPhone en iPod touch vandaag: verspreid een virus in de Pandemie-variant Plague Inc, sla op ritme in Mad Acorn en vecht met apen en een dosis geluk in het gratis Battle Monkeys.

GU WO Plague Inc virus verspreiden op iPhonePandemie, of in het Engels Pandemic, heeft eigenhandig het genre coöperatieve spel grootgemaakt binnen de bordspellen. In het spel ga je de strijd aan met een wereldwijd verspreidend virus door met meerdere personen in de huid te kruipen van specialisten die het kunnen stoppen. Nu is er een tegenbod op de iPhone: Plague Inc. In dat spel ben je juist verantwoordelijk voor het verspreiden van een virus. Je wint pas als de gehele wereld eraan ten onder gaat. Luguberder hebben we het nog niet meegemaakt – dus het heeft fans.

Helemaal het einde: Plague Inc

GU MA Plague iPhone kleinWe bekennen het maar. We tekenden zojuist voor de dood van 890 miljoen mensen wereldwijd en we genoten ervan. Het is misschien de Dark Side die diep in ons verscholen zit, of een jongensachtige fascinatie voor veroveringen die je af kan lezen op de wereldkaart. Geïntrigeerd turen we naar het scherm, op jacht naar nieuwe bubbels waarmee we ons virus kunnen aansterken, genezing kunnen voorkomen en de ellende kunnen verspreiden. Het is eenvoudig tikwerk, maar met een oog op een teller rechts onderin het scherm, het meest verslavende tikwerk dat we in een tijdje op de iPhone hebben gebezigd. Rechts onderin staat namelijk een cijfer dat tot honderd oploopt. En als het die waarde heeft bereikt, is er een medicijn tegen je virus gevonden en is je bloedstollende heerschappij over. Of het zo ver komt, heb je zelf in de hand en daartoe spelen de aan te tikken bubbels maar een kleine rol. De hoofduitdaging schuilt onder de linkerknop Disease, waarin je in drie verschillende tabbladen het DNA van de ziekte naar je hand kan zetten. Je beïnvloedt de symptomen, de manieren van verspreiding en de resistentie. Klaar je een klus en versla je het medicijn? Dan wacht het volgende virus op je om de wereld mee aan banden te leggen. De nieuwsberichten die boven in beeld verschijnen maken het nog intenser. De regering van Zweden is gevallen. In Azië zijn alle verdragen ten prooi gevallen aan het virus. Nederland wordt helaas niet genoemd. Maar dat is maar goed ook. Dit geweldige iPhone-spel grijpt je juist bij de strot omdat het zo’n doemscenario is.
De gamebeelden die op YouTube voorhanden zijn, geven naar ons idee teveel weg van het spel. Om je plezier niet te vergallen, plaatsen we een screenshot groot.
Downloaden: Plague Inc (€0,79)

GU WO Plague Inc iPhone iPod touch

Op de maat: Mad Acorn

GU WO Mad Acorn iPhone iPod touchGisteren bespraken we een renspelletje dat we nog wel de moeite waard vinden, Escape From the Age of Monsters, en vandaag pakken we er nog een aan. Euh, op. Mad Acorn is een uitdagend klein spelletje waarin je op hippe, moderne muziek moet springen en tegenstanders moet meppen. Dat doe je door getimed op het beeldscherm te drukken als het volgende doelwit binnen schopafstand van onze eekhoorn verkeert. Het kloeke aan Mad Acorn is dat elke slag, stoot, schop en sprong (zo, even masterclassje allitereren hier) op het ritme van het liedje wordt uitgevoerd. Daardoor ga je al snel meer op in het liedje dan hetgeen wat je ziet en misschien maakt dat het spel ook wel moeilijker – omdat je niet weet hoe het nummer zich ontwikkelt. Vergevingsgezind is het niet: drie keer af is opnieuw proberen. Daardoor hebben wij nu dus een liedje dat niemand kent in ons hoofd. Top.
Downloaden: Mad Acorn (€0,79)Downloaden: Mad Acorn Free (gratis)

Trailer van de Dag: Battle Monkeys

GU WO Battle Monkeys iPhone iPod touchWat een leuk idee en een geinige uitwerking! Battle Monkeys is een online actiepuzzelspel dat je, net als Plague Inc, ook nog wel in bordspelvorm zou kunnen bedenken. Of misschien stamt het daar wel vanaf. Er zijn vier apen op het veld. Elke beurt schuift er een rij met pictogrammen met verschillende acties in het speelveld. Alle apen kiezen vóórdat de nieuwe rij inschuift – ongezien van elkaar – een vak om op te springen. Als de apen weer zijn geland, voeren ze de acties uit waarop ze staan en volgt het recht op de sterkste. Aap één geeft zichzelf wat nieuwe levensenergie, aap twee gaat voor het geweer en schiet iedereen in dezelfde rij en kolom, aap drie pakt een flits die iedereen schade toebrengt en jij… ja, wat doe jij? Battle Monkeys is een gratis actie- en puzzelspelletje tegelijk en is zowel offline als online te spelen. Met geld dat je in het spel verdient door te winnen, kan je andere apen met betere kwaliteiten vrijspelen, maar dat heb je in het begin echt nog niet nodig om je te vermaken met dit inventieve en leuke spelidee.
Downloaden: Battle Monkeys (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=DsqqmVnXPoI

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke aanbiedingen voor vandaag – als je écht geen behoefte voelt voor de games hierboven – zijn…

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 20:01
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, plague inc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.