Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Dagboek-app Journalized synchroniseert nu met Evernote

Dagboek-app Journalized synchroniseert met Evernote na een nieuwe update. De fraaie applicatie is gratis te downloaden voor iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Journalized iPhone dagboek-appDankzij Apple’s grote serie aanbiedingen ter ere van 5 jaar App Store steeg dagboek-app Day One boven zichzelf uit. Eindelijk kwam de fraaie applicatie echt het succes toe dat ie verdiende. Maar daarmee is niet gezegd dat het de enige mooie dagboek-app op de iPhone is. Journalized van ontwikkelaar Andrew Hart zag er al mooi uit, maar is vanaf nu pas echt functioneel. Je kan de applicatie synchroniseren met Evernote zodat je verslagen bewaard worden in de cloud van de bekende notitie-app.


Je geeft Evernote in de instellingen met de knop linksboven toegang tot je dagverslagen. In Journalized kom je bij de Evernote-module terecht waarin je de toepassing maximaal een jaar toegang kan verschaffen tot de opslagruimte van Evernote. Als al je dagboekverslagen worden doorgezet vanuit Journalized, kan je ze ook in Evernote teruglezen en daar desgewenst verder bewerken door tekst te veranderen en foto’s toe te voegen, bijvoorbeeld. Journalized maakt een map aan in Evernote en als je vanuit Evernote die map vult met berichten, worden die op hun beurt weer ingeladen in Journalized. Zelfs met de vertrouwde aanpak van deze dagboek-app, dus met een of meerdere foto’s onderaan de tekst in een stuk.

Journalized iPhone dagboekentry schrijven Journalized dagboekpagina iPhone

Verder kan je dagverslagen delen via e-mail, Twitter en Facebook vanaf de huidige versie 1.4. Je kan een dagelijkse herinnering instellen zodat je eraan denkt je dagboek in te vullen en verder is er een nieuwe veegbeweging voorhanden. Met een swipe kan je verslagen omhoog of omlaag vegen om bij het volgende of de vorige verslag te komen. Overigens kan je net als in Day One ook hier meerdere verslagen per dag schrijven.

Journalized is een simpele applicatie. Je hoeft geen account op te zetten om hem te gebruiken en kan meteen beginnen met schrijven dankzij de plus rechtsboven in beeld. Naast een lijst kan je verslagen in een agenda terugkijken en er is een zoekfunctie om op woorden in de teksten te zoeken. Desgewenst zet je een passcode-lock op je dagboek, zodat anderen een cijfercode nodig hebben om door je relazen te razen. Qua uiterlijk doet de applicatie denken aan Wunderlist, de bekende takenlijst-app die ook een houtstructuur op de achtergrond hanteert.

Downloaden: Journalized (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.