Dagblad van het Noorden introduceert DvhN iPad-app

Dagblad van het Noorden heeft de app DvhN HD uitgebracht, een iPad-app waarmee je de hele dag het actuele nieuws kunt lezen. Alle artikelen uit de regionale edities van Groningen en Drenthe zijn te vinden in de app DvhN. Je kunt een abonnement afsluiten voor volledige toegang.

dagblad-van-het-noordenHet Dagblad van het Noorden brengt vandaag een iPad-app uit, waarmee je al het actuele nieuws van DvhN kunt lezen. De app is de hele dag bij de tijd, want de inhoud wordt voortdurend bijgewerkt met het laatste nieuws. Ook achtergrondinformatie komt aan bod. De krant heeft ook rekening gehouden met meerdere gebruikers op dezelfde iPad. Zij kunnen afzonderlijke profielen aanmaken en daarna hun voorpagina naar eigen voorkeur inrichten.


Je geeft zelf aan welke rubrieken je graag leest. DvhN HD bevat alle artikelen uit de Groningse en Drentse editie van het Dagblad van het Noorden, tot 30 dagen terug. Een weekabonnement kost €2,99 en een maandabonnement €11,99. Maar gelukkig mag je eerst een week gratis proberen, om te kijken of het iets is. Het Dagblad van het Noorden rekent af via Apple’s abonnementendienst, waarbij het proefabonnement automatisch afloopt. Betaalde abonnementen worden echter automatisch vernieuwd. Via je iTunes-account kun je betalen en eventueel het abonnement stopzetten.

dagblad-van-het-noorden-portretDagblad van het Noorden heeft net als de eerder verschenen app van de Leeuwarder Courant (van dezelfde uitgever) gekozen voor een indeling in tegels. Grote vierkante afbeeldingen tonen steeds het laatste nieuws in elke categorie. Via een blokje met een groot plusteken kun je extra categorieën toevoegen. Tik je hierop, dan krijg je een lijstje met de aanwezige rubrieken, die je naar eigen believen kunt sorteren. Er is ruimte voor vijf plekken op het startscherm. Actueel, Noorden, Drenthe, Groningen en Sport worden standaard getoond, maar je kunt ze ook vervangen door Amateurvoetbal, Economie, Cultuur, Mobiel of Leven & Zo. De rubriek Mobiel gaat overigens niet over mobiele telefoons maar over auto’s, maar dat weten de trouwe lezers van DvhN natuurlijk al. Elke rubriek heeft een eigen pagina waarop de vier belangrijkste nieuwtjes te zien zijn. Van daaruit blader je door naar de oudere artikelen. Je kunt altijd terug naar het hoofdscherm of naar de lijst met categorieën.

Wat mooi is gedaan, is dat bij elk artikel aan de zijkant een soort toolbar zichtbaar is, waarmee je de lettergrootte en helderheid van het scherm kunt regelen. Ook kun je doorbladeren naar eerdere of latere artikelen of een artikel toevoegen aan de Later lezen-lijst als je niet meteen tijd hebt om te lezen. Helemaal nieuw zijn alle vindingen in de app natuurlijk niet, aangezien alle navigatie en trucjes ook al te vinden waren in de Leeuwarder Courant-app. Gezien de waarderingen in de App Store wordt de LC-app hoog gewaardeerd: gemiddeld 4 sterrenwaarderingen en veel mensen die de app 5 sterren waard vinden. Heel wat reviewers vinden dat de krant vooroploopt ten opzichte van andere kranten.

Downloaden: DvhN HD (gratis – abonnement vereist na proefperiode)

Actie! Speciaal voor lezers van iPadclub is er de mogelijkheid om de app een maand lang gratis uit te proberen (normale prijs €11,99). Je moet je hiervoor registreren in de app en je accountgegevens via www.dvhn.nl/ipadactie opsturen. Dat kan tot 9 december. Het gratis proefabonnement is dan niet 1 week, maar 1 maand. Het abonnement stopt vanzelf.

dagblad-van-het-noorden-mobiel

dvhn-nieuwtje

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.