CXX: reisplanner van Connexxion werkt nu samen met 9292OV

De reisplanner-app CXX van Connexxion voor de iPhone is vernieuwd waardoor de app nu ook alle vervoersgegevens van 9292OV laat zien. De update zorgt er echter voor dat de applicatie bij veel mensen crasht.

cxx iphoneDe reisplanner-app van persoonsvervoermaatschappij Connexxion werkt nu samen met 9292OV om een zo compleet mogelijke reisplanner te bieden. Dat is de grootste verandering in versie 2.1 van de app die zojuist is uitgekomen. Zo ben je als reiziger niet langer beperkt tot enkel de gegevens van Connexxion zelf, maar kan je ook aansluiten van andere vervoerders raadplegen. De planner kan nu eveneens reizen op een kaart laten zien en favorieten opslaan die ook offline inzichtelijk zijn.

Niet alleen routes kan je instellen als favoriet, maar ook de combinatie van een halte en een lijn kun je als zodanig aanduiden zodat de app hem onthoudt. Een andere handige en grondige verbetering, is dat er nu ook actuele tijden worden getoond van de ritten die je plant. CXX Connexxion Reisplanner iPhone reis op kaartMet een nieuwe seinfunctie in het Diensten-tabblad kan je een knop indrukken die de flitser van de iPhone 4 en iPhone 4S activeert, zodat een buschauffeur je ziet aankomen. In de zoekfunctie van de app kan je nu eveneens nachtlijnen vinden.

De update zorgt er wel voor dat een rare tweedeling is ontstaan in de app. Het voornaamste tabblad Diensten is in tegenstelling tot de Planner, namelijk niet voorzien van alle 9292OV-gegevens. Daarvoor kan je wel een reis plannen van A naar B door Nederland, maar kan je niet op een kaart zien waar de dichtstbijzijnde haltes zijn als je niet in Connexxion-gebied woont.

De app heeft problemen met de weergave van omleidingen verholpen, maar er is een ander euvel voor teruggekeerd. Gebruikers die een oude versie updaten, klagen in de App Store dat de app niet meer werkt. Een herinstallatie (de app verwijderen en opnieuw downloaden vanuit de App Store) lijkt het probleem te verhelpen.

Downloaden: CXX (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 12:44
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen 9292, connexxion, ns reisplanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.