Winter VertragingsApp: 18 verhalen op de iPad voor even tussendoor

De Winter VertragingsApp bevat 18 verhalen van in totaal meer dan 300 pagina's om even tussendoor te lezen. De applicatie voor de iPad en iPhone laat je eerst kiezen hoeveel tijd je hebt voor een verhaal.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Winter VertragingsApp iPad iPhone iPod touch lezenEigenlijk zijn ze bedoeld om te lezen terwijl je op een vertraagde trein wacht, maar de korte verhalen uit de Winter Vertragingsapp misstaan ook niet op de bank thuis. Onder het motto ‘Lezen terwijl het vriest’, biedt de applicatie 18 verhalen van verschillende auteurs. Ze zijn allemaal te lezen in een tijdsbestek van 5 minuten tot een uur, en komen van de hand van onder meer Gerbrand Bakker, Anna Enquist, Arthur Japin en Tessa de Loo. In totaal biedt de app 300 virtuele pagina’s aan leesvoer voor tussendoor.

Het is al de vierde VertragingsApp die verschenen is voor zowel de iPad als iPhone en iPod touch. De Winter-editie is opvallend genoeg goedkoper dan de vorige edities, die voor 2,99 over de virtuele toonbank gingen. Winter VertragingsApp boekenindexDe Winter VertragingsApp kost 1,59 euro, maar heeft geen beduidend andere hoeveelheid verhalen.

Voordat je begint met lezen, geef je op een stationsklok aan hoeveel tijd je over hebt voor een verhaal. Afhankelijk van waar je de klok op zet, krijg je vervolgens maximaal vier verhalen in beeld waar je aan kan beginnen. Als je minder tijd hebt dan verwacht, kun je gerust ademhalen. De app start de volgende keer weer op waar ze gebleven was en fungeert zo als bladwijzer.

Over elke auteur van de verhalen kan je er meer informatie op naslaan in de app en hetzelfde geldt voor illustrators, in zoverre die er zijn. Ook kan je de lettergrootte in de app aanpassen. Met welke grootte de app 300 virtuele pagina’s omvat, konden we niet zo snel achterhalen.

Downloaden: Winter VertragingsApp (€1,59, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 23:50
Categorieën Boeken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.