Cut the Rope Time Travel: meer monden voeren in derde deel hitserie

Cut the Rope Time Travel is het derde deel in de populaire gamereeks op de iPhone en iPad. Nu heb je twee Om Noms per level te voeren!

Cut the Rope Time Travel iPhone iPadEven deed ontwikkelaar ZeptoLab een uitstapje naar Pudding Monsters, maar nu moet het puzzelspel waarin je drilpudding aan elkaar schuift weer even wijken. Vandaag is Cut the Rope: Time Travel uitgekomen. Het is het derde deel in de serie na het uiterst succesvolle debuut Cut the Rope en diens opvolger Cut the Rope Experiments. Deze keer begeef je je niet alleen meer in dozen, maar beland je in verschillende tijden.


De middeleeuwen, renaissance, piratentijd, oud Egypte, oud Griekenland en het stenen tijdperk zijn de nieuwe ‘dozen’ van de laatste Cut the Rope. Het klinkt frivoler dan het is, want de achtergronden zien er niet heel anders uit dan voorheen. Elk level speelt nog steeds in een besloten omgeving, alleen zijn de kleuren en de tekeningen op de achtergrond licht aangepast op het thema van die tijdsperiode.

Cut the Rope piratentijd Time Travel Cut the Rope Time Travel duo Om Nom

Toch herken je bijvoorbeeld de piratentijd niet alleen aan het grote zeilschip op de achtergrond van het level. Je ziet het ook terugkomen in de hoed van een Om Nom uit een andere tijd. Dat is dé grote truc van het derde deel uit de reeks. Je hebt constant te maken met meerdere monden om te voeden. De vingervlugheden die daarvoor gebruikt worden, zijn minder spectaculair dan het idee doet denken. Je snijdt nog steeds touwen door, laat nog steeds snoepjes opstijgen met bellen en daarbij zijn ook telepoorten en mijnen voor kleine explosies van de partij. Beide groene hongermonstertjes hoeven niet op hetzelfde moment te smakken, maar je zal ze wel allebei moeten bedienen om verder te gaan in het spel.

Net als in de vorige delen, mag je ook van Cut the Rope: Time Travel voor de iPhone en iPod touch verwachten dat er een constante stroom aan updates voor het spel uitgebracht zal worden. Het spel is nog altijd niet universeel helaas, maar Cut the Rope heeft zich altijd al thuisgevoeld op het compacte telefoonscherm en dat is ook in het derde deel niet anders. Het nieuwe is er nu wel af, maar dat maakt Time Travel nog niet saai.

Downloaden: Cut the Rope: Time Travel (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.