Compleet vernieuwde LinkedIn-app nu Nederlandstalig

De LinkedIn-app voor iOS heeft een grote update gekregen. De app is nu Nederlandstalig en heeft een compleet nieuw uiterlijk, met een rijkere berichtenstroom om je collega's in de gaten te houden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

linkedin-iconLinkedIn heeft vanochtend de mobiele app voor iPhone vernieuwd. De app is eindelijk ook in het Nederlands te gebruiken. Bovendien zijn er meer opties om te personaliseren en staat er meer informatie op de homepagina en op de andere pagina’s in de app. Het is alweer een halfjaar geleden dat we schreven over de LinkedIn-app, die destijds voorzien werd van pushberichten. Vandaag is er gekozen voor een wat drastischer update, waarbij de homepage met vierkante blokjes is vervangen door een pagina met updates uit je netwerk, zoals nieuwe banen en aankondigingen van bedrijven. Het menu bevindt zich nu in Facebook-stijl in een openklapbalk aan de linkerkant.

“Ons mobiele publiek heeft zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld”, zegt LinkedIn-medewerker Tomer Cohen over de app. Mobiele professionals werken wereldwijd en zijn qua samenstelling erg gevarieerd, van topmensen tot jonge professionals. De typische werkdag duurt ook al lang niet meer van 9 tot 5. Vandaar dat LinkedIn de app daarop heeft aangepast. Dagelijks gebruik stond daarbij voorop, zodat je je de hele dag druk kunt maken om de bezigheden van je collega’s en zakelijke contacten. In de berichtenstroom is meer te zien en er zijn meer opties om te personaliseren.

De oude versie van de app zag er zo uit:

linkedin-oud linkedin oud berichten

De nieuwe versie heeft een frisser uiterlijk gekregen. Onderstaande screenshots zijn nog in het Engels, maar je zult na de update zien dat er ook Nederlandse teksten voorhanden zijn:

linkedin nieuw nav linkedin-nieuw

Links is het nieuwe menu in de zijbalk te zien, rechts de berichtenstroom. Linkedin lijkt steeds meer de digitale zakelijke dorpsomroeper te willen worden, ook door het nieuws van een aantal dagen geleden dat ze Pulse hebben overgenomen. Een update van de LinkedIn-app was ook wel dringend nodig, want de oude versie was met een gemiddelde waardering van 2 sterren in de Nederlandse App Store niet erg geliefd. Om de engagement op gang te brengen heeft LinkedIn het mogelijk gemaakt om direct in de berichtenstroom te ‘liken’ en commentaar te geven.

Omdat 64% van de LinkedIn-gebruikers zich buiten de VS bevindt is extra aandacht gegeven aan nieuwe talen. De iOS-versie is nu ook in het Nederlands en Noors te gebruiken, de Android-versie kreeg er Turks, Nederlands en Noors bij. In totaal zijn er nu 15 talen.

Downloaden: LinkedIn (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 16:29
Categorie Zakelijk
Onderwerpen linkedin, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.