Star Wars: Knights of the Old Republic werkt op iPhone na update

Star Wars: Knights of the Old Republic is uitgekomen op iPhone. Het is een update van de iPad-app met mooiere beelden.

Star Wars KOTOR iconStar Wars: Knights of the Old Republic is na een update een universele app geworden, waardoor de game voortaan ook op de iPhone en iPod touch gespeeld kan worden. De update heeft de oude klassieker ook nog wat extra opgepoetst voor iOS-apparaten met een A7-processor, met verbeterde belichting en nieuwe schaduweffecten als gevolg. Een aangepaste interface zorgt ervoor dat de game goed speelbaar is op de kleinere iDevice-schermen. Hoewel niet vermeld in de update-informatie, voegt de nieuwe gameversie ook controller-ondersteuning toe.


Controller-ondersteuning moet er voor zorgen dat je Knights of the Old Republic met fysieke knoppen kunt spelen, mits je één van de ondersteunde gamepads hebt. De game verscheen in het verleden al voor spelcomputers, wat de ontwikkelaar waarschijnlijk aardig wat voorwerk heeft bespaard bij het ontwerpen van de fysieke besturingsopties.

Knights of the Old Republic verscheen in 2003 voor de eerste Xbox, waarna de game ook voor Windows en OS X werd uitgebracht. De game is ontwikkeld door de gerenommeerde studio BioWare, die inmiddels deel uitmaakt van Electronic Arts. Het spel is dan ook net zo open als veel andere BioWare-titels: je ontwerpt een eigen personage in het Star Wars-universum, waarna je zelf mag bepalen hoe je op bepaalde situaties reageert. In dialogen heb je de vrijheid om als ultieme goedzak te reageren, of om de schoft uit te hangen. Je maakt op deze manier ook vrienden en vijanden naarmate het verhaal verder voortzet.

Knights of the Old Republic screenshot iPhone

Tijdens gevechten in Knights of the Old Republic kun je op ieder moment pauzeren, zodat je in alle rust een nieuwe tactiek kunt klaarzetten. Later in de game is dit een noodzaak, omdat je simpelweg niet snel genoeg op situaties kunt reageren zonder de pauzeknop.

Knights of the Old Republic is één van de meest uitgebreide en meeslepende rollenspellen in de App Store. Nagenoeg alle dialoog in de game is ingesproken, waardoor al snel de sfeer uit de Star Wars-films wordt overgebracht.

Downloaden: Star Wars: Knights of the Old Republic (€4,49, was €8,99, universeel, iPhone 4s+, iPad 2+, iPod touch 5+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 december 2013 om 9:18
Onderwerp
Categorie
Games
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.