Crazy Taxi app icon

Crazy Taxi: City Rush combineert klassieker met Temple Run

In Crazy Taxi: City Rush ga je racen met passagiers door de stad. De speciaal voor IOS gemaakte freemium-game doet wel wat denken aan Temple Run. Maar is het na al die jaren nog leuk genoeg?

Crazy Taxi app iconHet is een oude bekende onder fanatieke gamers: Crazy Taxi verscheen begin 2000 op spelcomputers en liet je razendsnel passagiers door een stad heen racen. De game verscheen eerder al in de App Store, maar nu is er een speciaal voor iOS gemaakte freemium-game uitgekomen. Crazy Taxi: City Rush pakt het beproefde spelidee en combineert het met Temple Run.

Crazy Taxi iOS 1Crazy Taxi: City Rush is een stuk simpeler dan het origineel. Sterker nog: je kunt deze racegame spelen met slechts één vinger op het scherm. Met swipes over de iPhone of iPad verwissel je van rijbaan, door een schermhelft in te drukken duik je straatjes in en hectische taps laten je remmen zodra je voor een klant wil stoppen.

Dit is geen game om urenlang achter elkaar om te spelen, maar eentje die je af en toe even opstart. Even proberen of je zoveel mogelijk passagiers in je taxi kunt vervoeren voordat je af bent. Daarin verschilt City Rush wel van Temple Run. In deze game scoor je niet door zo ver mogelijk te racen, maar door zoveel mogelijk mensen te vervoeren voordat een passagier te laat aankomt.

Niet echt een logische rengame

Crazy Taxi iOS 2Een klassieke, geprezen game van SEGA die is omgezet naar een Temple Run-kloon – klinkt dat je bekend in de oren? Dat kan prima, want we zagen SEGA exact hetzelfde doen met Sonic Dash. Een game die zich echter net wat beter leende voor de Temple Run-formule, simpelweg omdat Sonic al jarenlang zo hard mogelijk door games heen sjeest. Crazy Taxi: City Rush voelt in vergelijking ongemakkelijk. Je kunt scherpe bochten maken en remmen, maar je auto voelt hierbij eigenlijk vooral aan als een menselijk personage. Het voelt alsof deze game eerder een menselijke hoofdrolspeler had, maar dat deze snel is vervangen met een auto.

City Rush mist door de achterliggende formule ook de charme van het origineel. Half de lol daarin was dat je door een stad moet navigeren, maar bij City Rush rij je voornamelijk over lange wegen en neem je af en toe een afslag. En dat enkel omdat een groene pijl bovenin die kant op wijst.

Pluspunten

  • Leuke variatie op Temple Run.

Minpunten

  • Auto beweegt soms heel gek.
  • Totaal geen gevoel van verkenning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerp taxi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.