Crazy Taxi: speelhal-legende op de iPad uitgekomen

De arcadekast-klassieker Crazy Taxi van Sega heeft een nieuwe versie op de iPad en iPhone gekregen die de 16 minigames van de Dreamcast combineert met de originele arcade-soundtrack.

Crazy Taxi iPad klanten oppikken en gaanBegin dit millennium was Crazy Taxi een van dé hits van de speelhallen wereldwijd. Daarna is het spel waarin je passagiers oppikt en ze zo snel mogelijk naar hun bestemming brengt, zo’n beetje uitgekomen op elk zichzelf respecterend gamesplatform. De nieuwste herintroductie voor de iPad, iPhone en iPod touch is voor de fans een bijzondere: voor het eerst sinds de arcade-versie, zit de originele titeltrack van The Offspring weer in het spel. De game zelf telt de beste elementen van de arcade-versie en de variant voor de Sega Dreamcast bij elkaar op.

In achtervolging op de levensgrote pijl in beeld die je naar de bestemming wijst, hoef je geen capriool onderweg te schuwen. Tussen twee auto’s doorrijden, voorwerpen op de stoep meenemen en schansen om over het andere verkeer te springen: alles voor het geld en de extra tijd die je ermee krijgt. Je hebt de keuze uit verschillende spelstanden: de arcade-modus geeft je alleen extra tijd als je een passagier afzet na een razendsnelle, knotsgekke rit. Is je tijd op, dan ben je Game Over. De speltypes waarin je sowieso 3, 5 of 10 minuten kan rondrijden voor een zo hoog mogelijke score met je dodemansritten, zijn wat vergeeflijker. In het spel kan je kiezen voor de stad in arcade- of Dreamcast-gedaante. Het verschil zit hem vooral in de aanwezigheid van objecten.

Naast de standaard speltypes in de altijd dezelfde, met zon overgoten stad, zijn er maar liefst 16 minigames om zo’n hoog mogelijke score op te zetten. Daarbij kan je denken aan levensgroot bowlen of autovoetbal. De speltypes zijn gekoppeld aan Game Center-leaderboards, zodat je de highscores van die met de rest van de wereld en je vrienden kan vergelijken.

Crazy Taxi iPhone iPod touch headerMet de pijltjes voor links en rechts linksonderin en het gaspedaal en de rem rechtsonder, stuurt het spel verrassend strak. Als je liever een kantelbesturing hebt, kan je die ook selecteren. Als je gewend bent geraakt aan de gevoeligheid van de auto, kost het weinig moeite er een behoorlijke slip mee te maken. Net zoals de punksoundtrack het bij jou als speler doet, zweep je daarmee de passagier flink. Zo laat hij een groter bedrag na en dat tikt weer lekker aan voor de highscore.

Downloaden: Crazy Taxi (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 10:45
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, taxi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.